13 Eylül 2011 Salı

LACOSTE CHALLENGE







Lacoste Challenge
Koku çıkış yılı: 2009
Koku içeriği: mandalina,limon,
Zencefil,lavanta,menekşe
Tik ve abanoz ağacı

Kokumuz aromatik narenciye sınıfından bir koku olarak gruplandırılmış
Kokunun açılışı buruk mandalina hafifte limoni bir açılış çok fazla asidik olmayan, hafif turunç yoğunluğundaki bu açılış çok hoş,modern ve sportif..
Koku  bir süre bu şekilde algılanıyor ..ilginçtir kokuya burun çabuk alışıp 15 dakika sonra kokuyu kendiniz zor algılıyorsunuz  ..
Kokunun orta notalarında hafifleyen turunç notalarına çok zayıf şekilde aromatik notalar,özellikle zencefil eşlik ediyor ama kokuya hakim olan turunç karakteri her daim hafiflese de hissediliyor ve koku dip notalarına doğru zar zor algılanan hafif ahşap ile sonlanıyor  kokuda sentetiklik orta notalara doğru kendini hissettirse de burnu rahatsız edici derecede değil özellikle vasat lacoste essential serisine kıyasla nispeten daha iyi ama koku güzelliği olarak sıradan turunç temalı modern bir koku havasında çok özel bir yanı yok bence biraz harmanı zayıf ve eksik kalmış gibi..
Ben kokuyu bu tarz kokuları beğenen biri olarak eğer biraz daha baskın güçlü bir koku olsa ve harman daha dolgun olsa beğenebilecekken düşük kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinden benzerlerinden çok ayrılmayan tarzından dolayı pek beğenemedim yani para verip alıp kullanacağım bir koku değil ..özetle..

Turunç temalı modern vasatın az üzeri sıradan bir koku özellikle tavsiye etmiyorum ama eğer bu tarz kokuları seviyorsanız hesaplı denk gelirse ve deneyipte beğenirseniz 18-28 yaş aralığındaki arkadaşlar çok soğuk kış günleri haricinde kullanabilirler.
Kokunun fark edilirliği ve kalıcılığı ortalama altı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder