28 Mayıs 2018 Pazartesi

MUSTANG SPORT EDT



FORD MUSTANG SPORT

Koku çıkışyılı:2014
Koku içeriği:biberiye.bergamut.greyfurt
Karabiber,kakule,fesleğen,su menekşesi
Sandal,sekoya,misk

Kokumuz yeni sayılabilecek odunsu bahartalı sınıfından bir parfüm ilk çıktığı yıllarda klasik versiyonunu büyük grosmarketlerde görebiliyordum ancak şimdilerde pek bulunmuyor internette ve yabancı sitelerde satışı yapılıyor.. estee lauder firmasının mustang için ürettiği bir koku.. basit gündelik kullanılabilecek tarz parfümlerden ama başta şunu belirteyim klasik versiyonunu daha önce kullanmıştım ve bu sport versiyonuna göre biraz daha iyi diyebilirim evet  nasıl koktuğuna gelirsek…


Açılışta hafif bergamot ve tatlı greyfurt notasına tatlımsı tozlu baharat eşlik ediyor bu açılış son dönem çıkan benzeri çok olan özellikle siyah renk şişeli çoğu parfümlerdeki gibi ..(hafif buruk tatlı- baharatlı(kakule) tozlu)… kokunun açılışında yoğun sentetiklik hissi belirgin şekilde algılanıyor  ve bu da market rafında satılan ucuz parfümler hissiyatı veriyor..
Koku uzunca bir süre bu şekilde devam ederken orta notalara doğru  kokuya baştan sona hakim olan tatlı tozlu baharat notasına hafif sentetik ahşap ekleniyor ve uzunca bir süre fazla değişim göstermeden koku tenden uçana kadar bu şekilde ilerliyor ..ten üzerinde biraz daha buruk kıyafette ise daha tatlımsı kokan parfüm , en dip notaya geldiğinde iyice hafifleyen baharat ,yoğun misk hafif menekşe hafif ahşap ile sonlanıyor…özetle..








Tatlı tozlu baharat + misk ana karakterli  kalite hissiyatı düşük merket rafında satılan ucuz parfümlerden fazlaca bir üstünlüğü olmayan sentetiklik hissi aşırı rahatsız etmesede özellikle açılışta fazla hissedilen bir koku.. sport versiyonu olmasına rağmen bana göre tatlı notalar azaltılıp fresh (limon bergamot) notalar fazlalaştırılsaydı adına uygun olurdu bu haliyle bence sport yerine  black veya night olabilirmiş..
Neyse, yinede kokunun tek başarılı bulduğum yanı kalıcılık değerleri için  ucuz bulunursa 18-25 yaş arasındaki genç arkadaşlar aşırı sıcak günler dışında gündelik kullanım için deneyebilirler onun dışında pek tavsiye edemiyorum.

Kokunun farkedilirliği ortalama

Kalıcılık ise ortalama üstü oldu bende.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder