30 Ocak 2015 Cuma

AZZARO CLUB MEN



AZZARO CLUB MEN
Koku çıkış yılı: 2013
Koku içeriği: limon,papaya
Kenevir,hinoki
misk ve hafif ahşap notaları

parfümümüz odunsu aromatik olarak sınıflandırılan adı ve siyah şişesinden de anlaşılacağı üzere yeni modern,genç bir club adamı  kokusu.. yani en azından öyle bir konsept ile lanse edilmiş.. bakalım adı gibimi?. öncelikle koku benzerliği bakımından bana biraz  Davidof adventure biraz da  paco rabbane black xs,i andırdı black xs,in çilek notaları törpülenmiş  daha soft biraz daha ahşaplı versiyonu gibi ama belirtmeliyim  black xs bundan çok daha iyi bir parfüm.. evet kokuya geçersek..

sade ama uyumlu harmanlı parfümün açılışında asidik ve ekşimsi değil de  daha ziyade, tatlı meyvemsi limon,papaya notaları ile başlangıç yapıyor ve bu açılışta bariz sentetiklik hissediliyor uzunca bir süre açılışta belirttiğim notalar eşliğinde ilerleyen koku,orta notalara doğru açılıştaki limonsu tonlar azalarak biraz dumanlı koyu  bir şekilde derinden ahşap notalarının da  destek vermesiyle buruk tatlımsı bir halde  devam ediyor..
koku güzelliği bakımından açılışı olmasa da orta notalarda(kenevir hinoki karışımı) gizli derin maskülen bir çekiciliğe bürünen parfüm üstte yazdığım notaların uzunca bir süre (koyu meyvemsi tatlılık,duman ve ahşap) çok fazla değişime uğramadan azalarak devam etmesiyle dip notaya geçiş yapıyor..koku kurudukça çoğu parfümün dip notasında benzerine çokça rastladığımız hafif buruk tatlımsı misk  ve ahşap ile sonlanıyor…özetle..





buruk meyvemsi ahşap+ dumanlı misk fazla baskın olmasa da, ana karakterli  dikkatli incelenmediğinde baştan sona aynı tarz devam eden değişken karakterli olmayan parfümün genel kalitesi çok iyi olmamasına rağmen  koku güzelliği bakımından fena bulmadığım, gün içinde birkaç kez tazelemek gerektiren serin havalarda kullanıma daha iyi uyacak bu parfümü her yaştan parfümsevere ısrarla tavsiye etmesem de hesaplı bulurlarsa bir göz atmalarını öneririm
kokunun fark edilirliği ortalama civarı, kalıcılık ise ortalama altı oldu bende