29 Mart 2015 Pazar

ACQUA Dİ SELVA



ACQUA Dİ SELVA (Visconti Di Modrone)
Koku çıkış yılı: 1949
Koku içeriği: lavanta,bergamot,limon,fesleğen,biberiye
Çam,kekik,karanfil,adaçayı,sardunya
Meşe yosunu,sedir,vetiver,misk

Kokumuz edc (eau de cologne) formatında bir aromatik fujer.. eski tarihli bir koku olmasına rağmen günümüze kadar üretiliyor olması başarılı olduğunu gösteriyor ülkemizde fazla bilinmese de yurt dışında seveni ve kullananı bir hayli fazla eminim ki Türkiye de pino kadar reklamı yapılıp piyasaya dağıtılsa bana göre pino,dan fazla sevilirdi çünkü genel kalitesi pino dan çok daha iyi..neden pino yu örnek verdim çünkü koku pino ile aynı format ta yani tam bir çam  kokusu ,kokunun ana karakteri böyle diğer notalar destekleyici olarak kullanılmış kısaca tam bir İtalyan centilmen kolonyası ..kısa bir önsöz den sonra kokuya göz atarsak..
Açılışında algılanan acımsı keskin buruk çok hafif mentol ve fesleğenle harmanlanmış yoğun çam kokusu  eski tarz buruk asidik maskülen kokuları sevenlerin çok seveceği tarzdaki bu açılış gayet hoş ferah ve doğal..



yaklaşık 15-20 dakika   bu şekilde devam eden kokumuz orta notalarda çamsı buruk ferahlığını  kaybetmeden hafif otsu bitkilerin kendini hissettirmesiyle devam ediyor ( çam,kekik,hafif adaçayı)  kokunun bu orta notalarındaki halini ben biraz çok sevdiğim ve yaz için vazgeçilmez parfümüm Hermes Eau de orange verte,e benzettim  onun biraz daha portakal notaları az hali gibi ama çok benziyor  orta notalarda içeriğinde yazan karanfil pek algılanmıyor çok az sardunya kendini hissettirse de zayıf kalıyor ve bence iyide oluyor eğer karanfil ve sardunya karışımı biraz baskın kullanılsaymış kokuya çiçeksi bir tatlılık katarak formatını ve kokuyu değiştirebilirmiş ki bu da pek hoş olmazdı ..
koku kurudukça dip notalarda çok fazla değişmeden kokuya hakim nota olan mis gibi buruk çam kokusu halen hissedilirken destekleyici olarak hafif meşe yosunu,sedir ve vetiver ile sonlanıyor.. dikkatli incelenmediğinde tema parfümü çizgisinde ferah buruk bir çam kolonyası formatında bir koku ayrıca günümüz modern parfümlerinden uzak eski tarz bir havası olan ama yinede  bence kendi kategorisinde muhteşem bir koku eğer edc (kolonya) değilde edt formunda olsaymış daha kalıcılığı artıp çok hoş olacakken bu haliyle çoğu yorumcu arkadaşın da dediği gibi çok güzel bir traş kolonyası görünümünde kalmış….. bu kokuyu kullanırken bana çok sevdiğim Marmaris Datça arasındaki yolda  irili ufaklı muhteşem çam ormanlarının bulunduğu koyları anımsattı sanki yağmurlu bir havadan sonra açan güneşin altında  çamların arasında dolaşıyorsunuz gibi bir his yaratıyor…. özetlersek..





yoğun çam + otsu bitkiler ana ve baskın karakterli eski tarz çok hoş bir ılık hava kolonyası, kolonya derken bizim marketlerde satılan ucuz traş kolonyaları gibi hemen uçan cinsten değil epey bir süre tende kendini hissettirse de yinede bir edt veya edp kadar kalıcılığı yok.. parfümden ziyade  traş losyonu  ve aftershave kullanmayı  ve özellikle  pino nun kokusunu seven  25 yaş üstü arkadaşlara ilkbahar ve yazın kullanmak üzere şiddetle tavsiye ederim mutlaka deneyiniz.

Kokunun fark edilirliği ortalama civarı iken, kalıcılığı ortalama altı.

5 yorum:

  1. Hakan Komşu Merhaba,
    Di Selva'yı ben de severek kullanıyorum. Özellikle, kış ve serin bahar sabahlarında harika oluyor. Genel kalitesi gayet iyi.Kokunun orta ve son notalarına doğru hafif bir tatlılık var. Bu tatlılık benim için biraz hissedilir şekilde fazla ama yine de tatlı sevenler için bir şey sayılmaz. Farkedilirliği, kalıcılığı ve bana göre hissedilirliği, benim gibi ofis ortamlarında çalışan biri için ortalama oldu. Aslında kolonya gibi değil de EDT'ye yakın tavırda bir gidişatı var. Kesinlikle tavsiye olunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba di selva yi hic bir yerde bulamiyorum nerden temin edebilirim var mi bir bilginiz...fatih.danis@windowslive.com

      Sil
  2. Merhaba hakan. Kullanmadığın parfümleri bana gönderebilirsin. Güzel kokmayı çok seviyom ama alacak param yok. Saygılar. seckinpetekal35@gmail.com
    05064626758

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.Van Cleef Arpels Tsar ile benzerlik gösteriyormu?

    YanıtlaSil
  4. Tsar denemedim ama nota bakımından ve eski tarz kokulardan olduğu için benzeyebilir denemek lazım

    YanıtlaSil