30 Ocak 2015 Cuma

AZZARO CLUB MEN



AZZARO CLUB MEN
Koku çıkış yılı: 2013
Koku içeriği: limon,papaya
Kenevir,hinoki
misk ve hafif ahşap notaları

parfümümüz odunsu aromatik olarak sınıflandırılan adı ve siyah şişesinden de anlaşılacağı üzere yeni modern,genç bir club adamı  kokusu.. yani en azından öyle bir konsept ile lanse edilmiş.. bakalım adı gibimi?. öncelikle koku benzerliği bakımından bana biraz  Davidof adventure biraz da  paco rabbane black xs,i andırdı black xs,in çilek notaları törpülenmiş  daha soft biraz daha ahşaplı versiyonu gibi ama belirtmeliyim  black xs bundan çok daha iyi bir parfüm.. evet kokuya geçersek..

sade ama uyumlu harmanlı parfümün açılışında asidik ve ekşimsi değil de  daha ziyade, tatlı meyvemsi limon,papaya notaları ile başlangıç yapıyor ve bu açılışta bariz sentetiklik hissediliyor uzunca bir süre açılışta belirttiğim notalar eşliğinde ilerleyen koku,orta notalara doğru açılıştaki limonsu tonlar azalarak biraz dumanlı koyu  bir şekilde derinden ahşap notalarının da  destek vermesiyle buruk tatlımsı bir halde  devam ediyor..
koku güzelliği bakımından açılışı olmasa da orta notalarda(kenevir hinoki karışımı) gizli derin maskülen bir çekiciliğe bürünen parfüm üstte yazdığım notaların uzunca bir süre (koyu meyvemsi tatlılık,duman ve ahşap) çok fazla değişime uğramadan azalarak devam etmesiyle dip notaya geçiş yapıyor..koku kurudukça çoğu parfümün dip notasında benzerine çokça rastladığımız hafif buruk tatlımsı misk  ve ahşap ile sonlanıyor…özetle..





buruk meyvemsi ahşap+ dumanlı misk fazla baskın olmasa da, ana karakterli  dikkatli incelenmediğinde baştan sona aynı tarz devam eden değişken karakterli olmayan parfümün genel kalitesi çok iyi olmamasına rağmen  koku güzelliği bakımından fena bulmadığım, gün içinde birkaç kez tazelemek gerektiren serin havalarda kullanıma daha iyi uyacak bu parfümü her yaştan parfümsevere ısrarla tavsiye etmesem de hesaplı bulurlarsa bir göz atmalarını öneririm
kokunun fark edilirliği ortalama civarı, kalıcılık ise ortalama altı oldu bende 

15 yorum:

  1. güvenilir alışveriş için nereleeri tavsiye edersin, iyikoku.com da 80 tl.ye mevcut mesela?

    YanıtlaSil
  2. iyiparfum.com.muş sorry

    YanıtlaSil
  3. bende baktım bi ara siteye kendi iddiaları orjinal bandrollü parfüm satıyorlarmış alım yapmadığım için net bir şey söyleyemem ama şansa denemek lazım

    YanıtlaSil
  4. Hakan bey, malum kış ayındayız, yaşım 39 esmer bir erkeğim, bana bir kaç parfüm önerir misiniz? teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  5. blog yorumlarından kişisel zevkinize uyan parfümü seçebilirsiniz size önereceğim parfümler benim beğendiğim olur..parfüm yorumu yazdığımdan dolayı sürekli değişik parfümler kullanıyorum ama dolabımda kış için sürekli duran ve ara ara kullandığım parfümlerim her ne kadar fazlaca demode kalsada jpg le male,dior homme intense gece için paco black xs, gündüz kışın hava biraz ılık olursa favori kokularımdan olan benetton cold ve cartier declaration essence.

    YanıtlaSil
  6. birde unutmadan ekleyeyim bu aralar yeni edindiğim Annick Goutal Mandragore ,a takmış vaziyetteyim muhteşem limon kabuğu,karabiber baharat kombinasyonu buram buram kalite ve lüx kokan ve yakında yorum yazacağım sonbahar ve özellikle ılık ilkbahara uyacak bir parfüm.

    YanıtlaSil
  7. Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Bunlardan birini seçeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Hakan bey şu ana kadar kullandığım parfümlerde armanimania en beğendiklerimden,bulgarv aqva nın kokusu hafif ve hoş fakat kalıcı değil bu 2 parfümü söylememdeki amaç çok ağır olmayan kalıcı kokular sevmem tavsiye edeceğiniz. Armanimania tarzı parfüm varmı yada daha iyi bulduğunuz

    YanıtlaSil
  9. armani mania çok önceden denemişliğim var ancak kokusu pek aklımda kalmamış onun için şunu kullanabilirsin diye bir benzetme yapamayacağım hafif kokular genelde pek kalıcı olmuyor kalıcı ve fresh hafif kokular arıyorsan hermes parfümlerine göz atabilirsin ayrıca parfüm yorumlarından beğenine uyan kokuyu seçebilirsin.

    YanıtlaSil
  10. Hakan Bey Prada Luna Rossa Extreme hakkında bir bilginiz var mıdır?

    YanıtlaSil
  11. prada luna rossa extreme elimde yok ancak klasik luna rossa var sırası gelince yorum yazacağım

    YanıtlaSil
  12. Merhaba Blogunuzu yeni keşfettim

    1.5 sene önce 3 parfüm birden aldım mağazadan
    Paco rabenne One milion, job home, burberry men
    Hepsi bitti

    Parfüm yorumları okurken sağolsun biri Calvin calvin Man sizin kullandığınız olanı bir övmüş fena.
    Gaza geldim bugün aldım.
    Resmen vasat ötesi koku varmı yokmu anlamadım.
    31 yaşındayım hep spor giyinirim.
    Öneri alabilirmiyim.
    Kuzenimde bugun bvlgari Man ve Armani Code Black aldı kokladım az önce güzel.

    Keşke calvin Klein Man almasaydım

    Kalıcılığı olan parfüm önerirmisiniz yaz aylarında girerken.

    YanıtlaSil
  13. merhaba cihan..gaza gelmeyeceksin burda parfüm yorumlarını dikkatli okuyup ona göre karar vereceksin:) en sağlıklı parfüm seçimi dikkatinizi ve ilginizi çeken parfümü mağazada test edip almaktır..Calvin Klein markasının bir kaç tane kült olmuş eski çıkışlı parfümlerinin dışında diğerlerinin ciddi kalıcılık sorunları vardır.armani black code değilde özellikle code ultimate intense versiyonu hem kalıcılık hemde koku güzelliği bakımından fena değildir serin havalarda kullanılabilir diğer seçenek ise paco rabbane black xs kalıcılığı çok iyidir ama kış kullanımına uygundur bulgari man extreme versiyonu yaklaşan bahar ayları için uygun olabilir bir göz atın.. ayrıca blog daki parfüm incelemelerimden beğeninize uyan parfümü seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  14. siz de bu arkadaş gibi hikaye mi yazsanız acaba. yakışır hani :)

    http://www.anosmi.com/2015/06/le-cherche-midi-no-06-2013_17.html?m=1

    YanıtlaSil
  15. yok bu arkadaş senarist veya hikaye yazarı olmalıymış (belkide öyledir) hayal gücüm bu kadar da değil benim ayrıca bir parfümü anlatmak için bu kadar uzatsam ben yazmaktan sıkılırım okuyanların halini bilemem:)

    YanıtlaSil