22 Temmuz 2014 Salı

VERSACE MAN EAU FRAİCHE



Versace Man Eau Fraiche
Koku çıkış yılı: 2006
Koku içeriği: limon,bergamot
Tarhun,adaçayı,biber
Kehribar,misk,safran ve sedir ağacı

Parfüm, odunsu aquatik(sucul) olarak sınıflandırılan versace,nin yazlık gündelik kullanıma uygun fresh modern bir kokusu..

Kokunun açılışı yoğun alkollü asidik limon bergamot karışımı ile başlıyor açılış benzerlik olarak biraz allure homme sport,a benziyor bu yoğun ekşimsi asidik turunç yoğunluğuna, parfümde dengeli nota olarak kullanılmış fazla baskın olmayan adaçayı da destek veriyor ve bana göre iyi bir karışım olmuş çünkü adaçayı dengeli kullanılmasa kokuyu acımsı, otsu, şifalı limonlu bitki çayı kıvamına getirirdi.. yaklaşık 15 dakika etrafa ve kullanıcısına bu şekilde kendini hissettiren koku orta notalara geçişte alkollü asidik havası azalsa da kaybolmadan devam eden turunç tonlarına çok hafif biber notaları ekleniyor bence bu notada ayarında kullanılmış parfüm  yaklaşık 1 saat fazla değişim göstermeden yazdığım  şekilde ilerliyor.





Koku kurudukça dip notalara geçişte, kokuya hakim karakter olan ekşimsi asidik turunç azalsa da devam edip kokuyu tatlılaştırmadan çok hafif misk tonları ,çok az kullanılmış varla yok arası kehribar yoğun sedir ile tenden ayrılıyor..
genel olarak baktığımızda ve  detaylı incelenmediğinde baştan sona fazla değişim göstermeyen  modern gündelik kullanıma uygun kullanıcısına ve etrafa  yeterince kalite hissiyatı veren genç modern yazlık ekşimsi turunç temalı bir koku.. bana göre benzerlerinden fiyat kalite kıyaslaması  ve koku güzelliği olarak biraz daha iyi fazla doğal bir his yaratmasa da yapaylık ta fazla algılanmayan hoş bir sıcak hava kokusu …özetlersek..



asidik ekşimsi turunç (limon,bergamot) ana ve baskın karakterli  içeriğinde yazan diğer notaların az kullanılıp ana temayı bozmadan ilerleyen  (adaçayı,sedir,hafif biber kombinasyonu) homojen, dengeli ve uyumlu kullanılmış içeriği ile  benimde önümüzdeki bayram tatilinde  allure homme sport ile  dönüşümlü olarak kullanacağım parfümü  bu tarz kokuları seven ve gün içinde birkaç kez tazelemek sorun olmayacaksa  her yaştan parfümseverlere yaz kullanımı için tavsiye ederim..

kokunun fark edilirliği ilk 15-20 dakika ortalama üstü sonrasında ortalama civarı seyrediyor
kalıcılık ise ortalamanın az altı oldu bende.




4 yorum:

  1. İnceleme için çok teşekkürler. Merak ettiğim bir konuydu.

    YanıtlaSil
  2. ilk 5'inizi merak ediyorum???

    YanıtlaSil
  3. Hakan bey selamlar,
    28 yaşında olmama rağmen kaliteli parfüm kullanmışligim yoktur. Bu alanda yeniyim ve Google'da araştırma yaparken blogunuza denk geldim. 28 yaşında spor klasik ortası giyimde ve bekâr olan birine hangi parfümü önerirsiniz? Sizden kaliciligi yuksek fark yaratan ve dikkat ceken tek bir ürün tavsiyesi istiyorum. Bu konuda fikir paylaşımında bulunabilir misiniz?
    şimdiden çok teşekkür ediyorum.
    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  4. çok fazla seçenek var..blog,u düzenli takip ederseniz zevkinize ve beğeninize uygun parfümü bulabilirsiniz

    YanıtlaSil