8 Mart 2014 Cumartesi

PARFÜM KALICILIK MESELESİ

Bir çok okuyucumdan mail yolu ile gelen parfümün kalıcılık ve farkedilirlik sorularına toptan cevap vermek ve diğer parfüm sever okuyucuları aydınlatmak için bu yazıyı yazıyorum lütfen dikkatlice ve anlayarak okuyunuz


PARFÜM PERFORMANSI


öncelikle şunu söyleyeyim her parfüm her tende aynı etkiyi göstermeyebilir terleme oranı,cilt kimyası kullandığınız parfümün performansını etkiler ten kimyası ile etkileşime geçen koku cildinizdeki yağ oranı ile absorbe olur kokunun ana karakterini değiştirmese de ufak nota farkları oluşur yani bazısında buruk ekşimsi notaları öne çıkan bir kokuda  bazılarında ise içeriğinde varsa  tatlımsı baharat notaları daha çok öne çıkıp hissedilir buda kokuda değişik algılara ve değişik yorumlara sebep olabilir  ve bu kişiden kişiye farklılık gösterebilir onun içindir ki yorumlarda bazılarının kalıcı dediği parfüme bazıları da kolonya gibi uçtu gitti der tabii bazı parfümlerin gerçekten kalıcılık değerleri çok düşüktür onları kastetmiyorum ayrıca bir süre sonra burnunuz kokuya alıştığından size kokmuyormuş gibi de gelebilir ancak karşı taraf kokuyu algılar..

parfüm kullanımında  en iyi sonuç aynı ürünün koltuk altı roll on ve deodorantını kullanmak, ayrıca temiz tene  duştan,banyodan sonra uygulamadır   kullandığınız parfümü, örneğin banyodan çıktınız kurulandınız dışarı çıkacağınız zaman her iki kulak arkasına iki fıs, yanağınızın favori bölgesine, eğer kısa kollu tişört giyiyorsanız her iki kolunuzun saat takılan üst kısmına (kıllı olan bölge, kıllar parfüm zerreciklerinin yapışıp kaldığı ve etkisini daha uzun koruduğu için) veya uzun kollu giyiyorsanız bilek içlerinize ayrıca havaya başınızın yaklaşık 40-50 cm üstünde bulut şeklinde 4-5 fıs fıslatıp altında durmanız ve kapıdan çıkarken ceketinizin veya,montunuzun her iki omuz bölgesine uygulamanız  kullandığınız parfümün kalıcılık ve farkedilirlik oranını biraz daha artıracaktır

4 yorum:

  1. öncelikle yazınızı çok beğendim, kalıcılık ve farkedilirlik adına en ayrıntı ve önemli noktalara değinmişsiniz. dolayısıyla bu değerli bilgileriniz için teşekkürler.. ben koku ayırımı yapamıyorum, kokularla çok ilgilenmeme rağmen çoğu kokuda ne yazık ki yanılıyorum. kokuları iyi anlayabilmek için ufakta olsa bir öneriniz var mıdır. şimdiden teşekkürlerimi ve başarılarınızın devamını diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. koku ayrımı yapmak çok zor değildir ancak bunun için bir kere çok deneyimli olmanız yani uzun yıllar parfümle haşır neşir olmanız,biraz hassas kokuya duyarlı bir burun ve parfümün az çok içeriğindeki notaların nasıl koktuğunu bilmeniz gerekir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kulak arkasına parfüm sıkılmaz dostum

      Sil
  3. kulak arkası derken boynun üst kısmı kulak memesinin biraz altını kastetmiştim parfüm kullanıcıları bunu anlamıştır zaten ...dostum.. matrak,espri olsun diyemi yazdın KULAK ARKASI diye anlamadım ama neyse anlayan anlar dostum.

    YanıtlaSil