2 Şubat 2014 Pazar

ARMANİ POUR HOMME


Armani Eau Pour Homme
Koku çıkış yılı : 1984
Koku içeriği : bergamot,mandalina,yeşil limon
Karanfil,kişniş,yasemin,lavanta
 Vetiver,Paçuli,meşe yosunu,sandal

Kokumuz narenciye aromatik olarak sınıflandırılan ve Armani markasının  ilk olarak 1982 yılında kadınlar için çıkardığı parfümünden 2 yıl sonra 84 yılında piyasya sürdüğü ilk erkek parfümü  Armani pour homme…Armani eau ve Armani klasik olarak da adlandırılan günümüze kadar ana karakteri aynı kalmak koşuluyla farklı,değişik nota eklemeleriyle  reformüle edilerek halen üretilen ve bence halen Armani,nin en iyi bir kaç kokusundan biri olan yarı klasik yarı modern bir parfüm


Kokumuzun açılışına gelirsek ..açılışta algılanan keskin buruk yoğun alkollü  ve birazda acımtrak bergamot,mandalina ve yeşil limon kabuğu kokusu.. bu notalara kokuya her daim hakim olan eski tarz maskülen kokularda sık rastladığımız meşe yosunu ve aromatik otsu tonlarda alttan destek veriyor yaklaşık yarım saat tarif ettiğim şekilde ilerleyen kokunun bu aşaması çok hoş.. yani açılışı ve orta notaları benim gibi maskülen, buruk turunç temalı parfüm severleri memnun edecek tarzda  muhteşem bir açılış..
Orta notalara gelindiğinde açılıştaki turunç tonları azalsada kaybolmadan ilerleyip çok hafif karanfil,kişniş ve lavanta notalarının katılmasıyla  devam ediyor..  koku kurudukça tatlılaşmadan  hafif kremsi hal alıp baştan sona kokuda algılanan paçuli,meşe yosunu ve çok hafif vetiver ile sonlanıyor özetle..




Buruk asidik turunç + aromatik tonlar (meşe yosunu,paçuli) ana ve baskın karakterli yarı klasik yarı modern olgun bir havası ve centilmen beyefendi tarzı olan eski tarz buruk aromatik maskülen parfümleri sevenlerin beğenebileceği,notaları uyumlu ve iyi karışmış, sentetikliğin çok az olup nerdeyse algılanmadığı hoş bir parfüm  günlük kullanımdan ziyade özel  ve resmi günlerde aşırı soğuk günler haricinde her döneme ve genel beğeniye uyacak bu parfümü  bu tarz kokuları seven 28 yaş üstü parfüm severlere ısrarla tavsiye ederim.

Kokunun benim tenimde fark edilirliği ortalama üstü kalıcılık ise ortalama civarı oldu.

14 yorum:

  1. Benim size bir sorum olucak yorumlarınızı az çok okudum çok yararlı yorumlarınız var uzun bi araştırmadan sonra 5 tane parfüm arasında kaldım ; Rochas Man - Polo Classic - Black xs - Hugo Boss - Diesel ) Hugo Boss ve Dieselin parfümlerinden daha seçemedim yani tam karar veremedim ama onlarıda çok öven var . Sizden isteğim beni bu durumdan kurtarmanız :) Beyaz tenli sarı saçlı çok olmasada yağlı bir cilde sahibim . Yaş olarak önerileriniz farketmez zaten parfümden istediklerim belli ; Kalıcı ama boğucu değil ama aynı zamanda hafifte değil nasıl desem Nane gibi keskin kaliteli ama ayni zamanda vanilyali tatlı koklamaya doyulamayan bi parfüm istiyorum ortama girdigimde tabi dikkat cekmesi benim icin onemli ama bende koklamaya doyamıyım istiyorum . Biraz saçma bi anlatım oldu ama sizin beni anlıyacağınızdan süphem yok aynı zamanda sizde bu parfümler haricinde öneride bulunursanız onada sevinirm . Şimdiden tşk ederim .

    YanıtlaSil
  2. MERHABA..her ne kadar armani code serisini pek tutmasamda bahsettiğiniz tarife ve sizin zevkinize tahminimce uyacak parfüm armani code ultimate intense versiyonu olabilir bir göz atın

    YanıtlaSil
  3. Hakan bey aklımda iki parfüm var ve ikisinden birini kesin alıcam Rochas Man - Jil Sander Sun Man sizce hangisi ? Yardımcı olursanız bu takipçinizi sevindirirsiniz tşk .

    YanıtlaSil
  4. rochas man farklı,sun men farklı tarzda ve içerikte kokular rochas kış mevsimine sun men ise yaz için uygun bir kokudur ikisi kıyaslanmaz sizin zevkinizi bilemem ancak daha önceden ikisinide kullanmış biri olarak şunu diyebilirim J.S. sun men fazla kalıcı olmayan benzeri çok olan sıradan bir koku daha iyi yazlık alternatif kokular varken ayrıca kalıcılık ve farkedilirlik değerlerinide göz önüne alırsak iyi bir tercih olmaz bana göre.

    YanıtlaSil
  5. Hocam yıllardır parfüm arıyorum istedigim kokuyu bulamadim . herneyse bi aksam isten eve geldim yemege oturucam elimi yikamaya gittim uzun zamandir severek kullandigimiz lavantali haci sakirle sabunladim ve yikamadan kokladim hocam kremsi lavantami desem vanilyali lavantami cok guzel kokuyor nedense bu koku bana cok hos geliyor sonra aklima sen geldin heralde bunun gibi veya benzer bir koku onerir dedim icimden rusvet olarak isyerindeki arkadaslari bloga yonlendirdim :) neyse seni guzel yorumlarindan dolayi tbr eder guzel kokulu gunler dilerim ...

    YanıtlaSil
  6. hacı şakir sıvı el yıkama sabunu bende ara sıra denk gelirse alır kullanırım özellikle dediğin gibi lavanta kokulu olan ve hindistan cevizi sütlü olan çok hoş..bu tarz kokan parfüm çok var ama birebir hacı şakir gibi kokuyor diyemesemde sana önerim..C.k.Obsession night (koyu lacivert şişe hindistan cevizi ana karakterli sabunsu,kremsi tonlarda) bulması biraz zor ama sabunsu kremsi olarak Escada silver lıght,
    ve senin beğenine uyabilecek bulması kolay ve makul fiyatlı Lalique serileri özellikle lavanta, vetiver ana temalı encre noir önerebilirim.

    YanıtlaSil
  7. Hocam çok tşk her p.yorumcusu senin kadar ilgili olsa keşke ...

    YanıtlaSil
  8. Sanırım geçen yıl bu parfüm yenilendi. Eski versiyonunu bulabilme imkanı var mı?

    YanıtlaSil
  9. eski versiyonunu kokudankokuya.com adresinde eğer, stoklarında kaldıysa bulabilirsiniz bir çok parfümün vintage versiyonu bulunabiliyor.

    YanıtlaSil
  10. merhabalar,
    parfüm çok hoş.:)tesadüfen tanıştım ve şık bı koku olduğuna kanaat getırdım üstad.Peki neden bu parfüm pek bılınmıyor acep?

    YanıtlaSil
  11. eskiden çok popülerdi ama armani yeni modern kokular ürettikçe unutuldu sanırım ayrıca kokunun centilmen olgun bir havası var bu yüzden gençler fazla önemsemiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 40 yaş ve üstü biri olarak şimdiki neslin bu kokunun değerini bileceklerini düşünmüyorum.

      Sil
  12. hocam armani pour homme mu yoksa aramis (classic) mi sizde hangisi?
    Yorum alabilirmiyim sizden ..

    YanıtlaSil
  13. Hakan bey ne der bilmem ama ben kesinlikle aramis classic derim. Bence tüm zamanların en iyi parfumlerin den.

    YanıtlaSil