3 Kasım 2013 Pazar

LANVİN AVANTGARDE



Lanvin Avantgarde
Koku çıkış yılı : 2011
Koku içeriği : bergamot,pembe biber,ardıç
Kakule,bal,Hindistan cevizi,
Tütün,vetiver,benzoin ve ahşap
Kokumuz odunsu oryantal olarak sınıflandırılan günümüzde trendy olan tatlı,  yumuşak baharatlı,sıcak modern  parfümlerden biri   sanırım lanvin firması da bu tarz parfümlerin popüler olması ve iyi satılması karşısında bende varım diyerek ürettiği  kokusu çoğu kendi tarzındaki parfümlerden  güzel olmasına rağmen  genel kalite bakımından vasat sayılmasa da  ortalama olan parfümün, özellikle orta notalara doğru kullanıcısına verdiği  hafif sentetik his sıkıntı verici …   benzetme yaparsak  özellikle kokunun açılışı, ufak nota farklarını saymazsak  biraz Jpg Le male,e  benziyor  orta ve dip notalarda koku değişse de ( le male  daha  koyu tatlı vanilyalı bir yol izliyor ) açılışı nerdeyse aynı  fakat aynı tarz kokular içinde  le male gibi güçlü ve popüler rakibinin yanında bence zayıf  kalıyor  bazı yorumcular joop ve Calvin Klein one shock  benzetmesi,de yapmışlar koku karakteri  hafif andırsa da  bence pek alakası yok  bariz içerik farkları var.. neyse kokumuza gelirsek…


Çoğu parfüm gibi yoğun alkollü bergamot aromasıyla açılışı yapıyor ama buruk ve ekşimsi değil yoğun tatlı ve koyu şekilde açılan koku, yaklaşık 15 dakika fazla değişime uğramadan devam ediyor bu açılışa kokuya her daim hakim karakter olan bal eşlik ediyor  bu nasıl kokuyor derseniz açık sarı bal değil de aklınıza baharatçılarda açıkta satılan koyu sarı hatta kahverengiye çalan mumlu bal peteğini getirin kokladınız mı bilmem ama koklayanlar tadanlar bilirler mumlu yoğun tatlı bir kokusu vardır işte bu kokuda algılanan his aynısı  uzunca bir süre bal ile desteklenmiş tatlı bergamot,hafif baharat tonları (özellikle kakule) ile ilerleyen koku…orta notalara geldiğinde bal kaybolmadan devam ederken çok hafifleyen baharat tonları belli belirsiz içeriğinde belirtilmesine rağmen harmanda kaybolmuş çok hafif tonlarda Hindistan cevizi ve kokunun ana karakteri olan bal ve benzoin in desteğiyle biraz da sentetik bir şekilde devam ediyor …detaylı bakılmadığında çok fazla değişim göstermeyen hatta baştan sona aynı kokuyor denebilecek parfümün dip notalarında ise içeriğinde belirtilen ama koku içeriğiyle uyum sağlayamamış  kullanıcısına kendini hafif yapay ve çiğ şekilde belli belirsiz hissettiren ballı tütün (notalarla uyum sağlayamamış güçlü yoğun tonların arasında ezilip kaybolmuş başarısız bir nota olarak kalmış tütün) benzoin,ve hafif ahşap ile devam edip böylece de tenden ayrılıyor açıkçası bu kokunun içinde tütün,Hindistan cevizi ,vetiver  güçlü tatlı balmumu ve benzoin arasında zayıf kalmış yani nota uyumu dengesiz ve bence başarısız ...özetle..





Balmumu + benzoin  ana ve baskın karakterli, kullanıcısına ucuz his vermese de  genel kalitesi çok iyi olmayan koku güzelliği ancak eh işte dedirten iyi karışmamış ve uyum sağlayamamış notaları ile modern trend günümüzde  popüler olan tatlı kokular arasına girmeye çalışan ortalama bir koku  büyük boy şişesi alınmışsa soğuk kış günlerinde gündelik  fısır fısır kullanılıp  bitince kokusu  özlenip  bir daha alınası olmayan , 17-27 yaş aralığında bu tarz kokuları seven genç arkadaşlar gün içinde tazelemek gerektiren kokuyu   hesaplı bulurlarsa bir göz atabilirler onun dışında tecrübeli ve beklentisi yüksek arkadaşları tatmin etmeyecek bir koku olduğundan pek tavsiye edemiyorum.

Kokunun fark edilirliği ilk 15 dakika ortalama civarı sonrasında tene yakın durarak ortalama altı kalıyor kıyafette ve tende  kalıcılığı ortalama civarı.

7 yorum:

  1. üstad alınacaklar listemde ilk sıralardaydı ama yorumdan sonra almasammı diyorum? (suzerk)

    YanıtlaSil
  2. benzeri ve daha iyi alternatifleri var Erkan..almazsan bir şey kaybetmezsin.

    YanıtlaSil
  3. hakan abi 17 yasindayim yasima uygun kaliciligi ortalama ama fark edilirligi cok iyi bi parfum ariyorum. benim su an aklimda burberry brit rhytm, rochas man ve le male terrible var iclerinden hangisini onerirsin? ya da onerebilecegin baska parfumler var mi?

    YanıtlaSil
  4. le male terrible deneyebilirsin.

    YanıtlaSil
  5. hakan bey ben vanilyalı kokulardan hoşlanıyorum kalıcığı çok önemli değil ama fark edilirliği iyi olsun istiyorum. biliyorum parfüm tavsiyesi vermeyi bıraktınız ama lütfen bana bu seferlik bi kıyak yapar mısınız :) aylardır kendime uygun bir parfüm bulamadım

    YanıtlaSil
  6. Ben bu parfümü hiç ama hiç sevmedim 10 uzerinden 1 buçuk yıldız veriyorum

    YanıtlaSil