12 Ekim 2013 Cumartesi

DOLCE&GABBANA NO 14 LA TEMPERANCE


Dolce&Gabbana  No 14 La Temperance
Koku çıkış yılı : 2011
Koku içeriği : bergamot,pembe biber,süsen
kehribar,gül
Paçuli ve misk

Kokumuz D&G nin 2009 yılında piyasaya sürdüğü  6 adet antoloji serisinin 2011 yılında no:14 La Temperance ve no:21 Le Fou serisini ekleyerek  çıkardığı kokulardan olan parfümlerinin bugün yorumlayacağımız no:14  versiyonu..  bayanlar için olduğunu ekleyerek incelemeye geçelim

Çiçeksi misk olarak sınıflandırılan kokunun açılışında yoğun alkolle yoğrulmuş  (öyleki sanki içki şişesi kokluyormuşçasına yoğun ve vurucu)  hafif tonda bergamot ve yoğun koyu  tatlı çiçek tonları algılanıyor yaklaşık 15-20 dakika bu şekilde devam eden kokuda bu aşamada sentetiklik fazla hissedilmiyor yani rahatsız etmiyor ..

orta notaya geldiğinde baştaki tatlı çiçek tonları (özellikle süsen) devam ederken kokuya  derinden destek veren misk ile tatlı pudramsı bir hal alıyor ayrıca açılışta rahatsız etmeyen sentetiklik orta notada hafif plastiğimsi şekilde algılanıyor..ben bu kokuda kullanılan süsen tonlarını başarılı bulmadım diğer notalarla pek uyumlu kullanılmamış  daha çok bayan parfümlerinde kullanılan süsen notasının nadir kullanıldığı erkek parfümlerinden  en başarılı olanı bence dior homme..

Uzunca bir süre yukarıda yazdığım şekilde  pudramsı tatlı koyu çiçeksi tonlar eşliğinde dip notalara ilerleyen kokumuz kurudukça hafif kehribar ve pudralı misk ile fazla değişim göstermeden tenden ayrılıyor özetle..

Koyu çiçek notaları (süsen) + misk ana ve baskın karakterli tene yakın duran genel kalitesi  çok vasat olmasa da  (hatta kendi tarzındaki çoğu kokudan iyi bile sayılabilecek olsada )  bence D&G parfümlerine  yakışmayacak derecede  ortalamanın az altı olan basit ve  sade harmanlı   fazla değişim göstermeyen kullanıcısına ucuz parfüm kullanıyormuş hissi vermemesine rağmen tekdüze ilerleyen  sıradan bir koku..  
bazı yabancı yorumcular fazlaca abartarak kokuyu beğenmişler ancak bu tarz kokuların içinde çok daha iyi alternatifler varken ben pek tavsiye edemiyorum .




 bu yazdığım yorumu okuyan 30-40 yaş aralığında  çalışan resmi giyinmeyi seven bayan arkadaşlara önerim ise , soğuk günlerde Calvin Klein Euphoria edp , daha ılık günlerde  Armani diamonds edp , sıcak günlerde ise her ne kadar kalite olarak beni tatmin etmesede koku güzelliğini beğendiğim Lacoste pour femme edp denemeleri..

Yorumunu yazdığım bu kokunun fark edilirliği ilk 15 dakika ortalama civarı  iken sonrasında tene çok yakın kalarak fark edilirlik ve kalıcılık değerleri ortalama altı oldu.

2 yorum:

  1. Hakan bey yazılarınız çok bilgilendirici çok teşekkürler.
    Normalden fazla terleyen,tatlı ve meyveli kokuları seven,genelde fresh kokuları tercih eden birine kışın ve yaz için ne tavsiye edersiniz?calvin klein one shock,tommy hilfiger 1935 ve bir zamanda rochas man i severek kullanan biriyim.Cevaplarsanız çok makbule geçer iyi günler.

    YanıtlaSil
  2. genelde çok terleyen biriyseniz parfümle birlikte beğendiğiniz kokunun deodorantını da kullanmanızı tavsiye ederim artık parfüm tavsiyesi vermiyorum parfüm yorumlarından kişisel zevkinize uyan kokuyu mağazada test edip alabilirsiniz size bir istisna yapıp şunları önerebilirim kış için paco rabbane black l'exxes, jpg le male veya terible,ılık havalarda ise chanel homme cologne sport deneyebilirsiniz.

    YanıtlaSil