28 Temmuz 2013 Pazar

GUERLAİN HOMME L'EAU BOİSEE




Guerlain L’Homme L’Eau Boisee
Koku çıkış yılı: 2012
Koku içeriği: limon,çim,nane
Vetiver,sardunya,rom
Ahşap,misk

Kokumuz odunsu şipre olarak sınıflandırılmış modern aromatik bir koku içeriği sade görünmesine rağmen uyumlu ve tarzına göre tatmin edici .. kokumuza gelirsek açılışında..
Greyfurt,limon karışımı notalarla başlangıç yapıyor bu turunç tonları boğucu ve yoğun değilde daha yumuşak hafifte alkollü  kullanılmış  ayrıca yapaylık hissedilmiyor.. benzerlik olarak bu açılışı ben biraz Davidof adventure eau fresh ve Gucci homme sport,a benzettim ufak farklar olsa da benzer bir açılış ancak onlardan daha fazla kalite hissiyatı verdiği gerçek..ayrıca içeriğinde kullanılan kokuda her daim baskın olan aromatik vetiver tonları açılışa destek verince harika olmuş..içeriğinde üst notalarda belirtilen çim ve nane çok baskın değil  daha çok yeşil otsu tonlar algılanıyor yani açılışında yumuşak buruk greyfurt limon karışımı ve derinden destek veren aromatik otsu tonlar ..koku açılışında belirttiğim şekilde uzunca bir süre devam ediyor ..orta notalarda da koku çok fazla değişim göstermeden azalsa da  her daim hissedilen buruk turunç , hafif rom ve sardunya   tonları şeklinde ilerliyor






Koku kurudukça dip notalarda  tatlılaşmadan fakat açılışındaki ekşimsi tonlar biraz azalıp parfümde başrolde olan her aşamada kendini hissettiren vetiver ,yoğun ahşap ve otsu  aromatik notalarla son buluyor.
Ben kokuyu  sade içerikli  olmasına rağmen birbiriyle uyumlu harmanı kullanıcısına verdiği kalite hissiyatı ve nispeten sentetiklik algılanmamasından dolayı çok beğendim içeriğinde kullanılan vetiver notası  Hindistan,ın dağlık bölgesinde yetişen özel bir türmüş  ahşap ile karışınca çok hoş bir karışım olmuş koku içeriğinde baharat yok fakat otsu notalar ahşap ve vetiver karışınca sanki burnunuza hafif zencefil de eklenmiş hissiyatı uyandırıyor ….özetle..




Ekşimsi turunç+ vetiver,ahşap ana ve baskın karakterli, yumuşak, sade ama uyumlu ve doğal harmanı,  kullanıcısına verdiği tatmin edici kalite hissiyatı ve genel beğeniye uyabilecek yapısı  nedeni ile, birazda olgun bir havası olan bu parfümü  çok soğuk kış günleri dışında her dönem özellikle ilkbahar ve sonbaharda kullanmak üzere 25 yaş üzeri bu tarz kokuları seven arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.

Kokunun fark edilirliği ortalama üstü kalıcılık ortalama civarı oldu bende.

19 yorum:

  1. Favorilerim arasında.Senin dediğin gibi bahar ayları için ideal bir seçim.Yaz aylarında Guerlaın Homme İntense'i tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Çok enteresan bir parfüm. Çok doğal ve temiz bir kokusu var. Sıktıktan 1-2 saat sonra size kokmuyor gibi geliyor fakat sonra anlıyorsunuz ki koku üstünüze oturmuş. Aslında orada buram buram kokuyor. Bendeki hissiyatı sanki kesilen kurumuş çimlerin olduğu bir ortamda oturuyormuşum gibi oldu. Temiz ve erkeksi kokmak isteyenlerin denemesi gereken bir parfüm bence.

    YanıtlaSil
  3. size katılıyorum eminth komşu..kurumuş çim kokusunu algılatan özel tür otsu vetiver aynen tarif ettiğin bir his yaratıyor.

    YanıtlaSil
  4. hakan abi şuana dek olan favori 3'lünü yazman mümkün mü , bildiğim kadarıyla biri bulgari poor homme , diğer ikisi nedir :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. favorilerimi 3 koku ile sınırlamıyorum ayrıca yorum yazdığım için sürekli değişik kokular kullanıyorum ama bitince fazlaca alma gereği duyduğum dolabımda olmazsa olmaz kokularım
    1-bulgari pour homme
    2-terre de hermes ve orange verte concantree
    3-benetton cold
    4-versace dreamer
    5-cartier declaration essence

    YanıtlaSil
  6. teşşkürler son olarak ,bunlar 20-25 yaş arası için uygun mudur, bulgari pour homme severek kullanıyorum, ancak diğerleri hakkında pek fikrim yok ?

    YanıtlaSil
  7. Merhaba hakan bey öncelikle forum için çok teşekkürler, bi sorum vardı benimde , 20-25 yaş arası için hafif herkesin sevebileceği bi parfm öneriniz var mı ? mümkünse herkesin çok bilmediği.
    1- Azzaro chrome - visit
    2- burbery
    3-davidof çeşitlerinden
    4-diesel fuer for life
    5-Hugo boss- Calvin klein
    6-Fahrenheit-212-1 Million ( bunlardan çok var etrafta )
    özetle bana 3-4 tane gidip denemem için isim verirseniz cok sevınırım. <tesekkürler

    YanıtlaSil
  8. 1- evet uygundur ama her zaman dediğim gibi bir parfüm alayım sabah akşam soğuk sıcak demeden hergün kullanayım ve herkes kokuma bayılsın diye bir şey olmadığını unutmayın..benim tavsiyem yazlık ve kışlık olarak en az iki parfüm edinmek hatta akşam özel gecelerde kullanılmak üzere 3.parfüm bulundurmaktır her zaman söylediğim gibi benden tavsiye isteyen arkadaşlar blog yorumlarımdan kişisel zevkinize uygun bir kokuyu test edip beğenirseniz alıp kullanın

    YanıtlaSil
  9. grey vetiver ile bu parfümün karşılaştırması için ne dersiniz..

    YanıtlaSil
  10. Niye hiç niche parfüm incelemesinde bulunmuyorsunuz, favorilerinizde hep designer parfümlerden oluşuyor artık gerçek parfümler(By Kilian, TF Private Blend, Amouage, Bond No 9 vs) ile tanışmanız lazım;)

    YanıtlaSil
  11. 1-grey vetiver,i sadece mağazada bir kaç fıs denemiştim düzenli kullanmadığım için sağlıklı bir benzetme yapamam ama açılışı andırıyor.
    2- niche parfüm yorumuda yaparım elbette ama elimde olursa..blogumu düzenli okumadığınız anlaşılıyor
    defalarca belirttiğim üzere, çoğu yorumcu arkadaş gibi sample veya minik boylardan değil ben genelde parfümlerin 30-50 veya 100 ml.boyunu edinip ve en az 10 gün düzenli kullanıp yorum yazıyorum ve nispeten ulaşılabilir parfümler oluyor ve tahmin edeceğiniz gibi bu da maliyetli bir iş dediğim gibi zamanla edinirsem yorumlayacağım.

    YanıtlaSil
  12. bütçe yaratmak adına bu parfümü satmayı düşünürseniz alırım hakan bey :)

    YanıtlaSil
  13. güzel bir parfüm vede gerçekten kalıcı

    YanıtlaSil
  14. Merhaba hakan bey. Gercekten boyle bir blog kurdugunuz icin tesekkur ederim. Bugday tenliyim. Erkeksi, agir olmayan, farkedilirliği yuksek bir parfum onerebilirmisiniz acaba ? Daha once Lancome Hypnose kullandim. Birde en begendiginiz 5 parfumu soyleyebilirmisiniz lutfen. Simdiden tesekkur ederim

    YanıtlaSil
  15. Merhaba.Sizden Cartier Declaration essence yorumu bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  16. declaration essence elimde var sırasını bekliyor düzenli kullanmaya başlayınca yorum gelecek

    YanıtlaSil
  17. çok hoş bır koku:)
    ferah ve çekıcı...
    üstadım bu parfümü düğün gıbı bır ortamda özel günde
    kullanabılırmıyız?

    YanıtlaSil
  18. her ortamda kullanılabilecek bir parfümdür kendileri

    YanıtlaSil
  19. merhaba hakan bey bana kalıcı çevreye kokusu yayılan erkeksi fresh ve tatlı bir koku önerebilir misiniz

    YanıtlaSil