16 Aralık 2012 Pazar

SALVADOR DALİ LE ROY SOLEİL EXTREME






Salvador Dali le roy soleil extreme
Koku çıkış yılı:2012
Koku içeriği: bergamot,İtalyan limonu,ananas yaprakları
Kakule,lavanta, yeşil elma
Haiti vetiver, yosun,Misk ve kehribar

Kokumuz aromatik fujer olarak sınıflandırılan yeni modern bir koku..
Parfümün şişe tasarımı çok hoş..( Fransa kralı 14.louis (lui ) den esinlenerek  güneş kral adlı motifi  kabartma şeklinde şişeye işlemişler) .. kokuya gelirsek..


Açılışında yoğun asidik limon,bergamot notaları algılanıyor(daha çok limon kabuğu kokusu gibi) yaklaşık 10 dakika boyunca yazlık fresh  parfümlerdeki gibi asidik turunç devam ediyor
Bu sitrik buruk kokuya çok hafif tatlımsı ananas ve yoğun kakulede bir süre sonra katılıyor bu aşamada yapaylık hissedilmeyecek derecede, nispeten doğal bir his veriyor ..başlangıcı ve orta notaya geçişi çok hoş .kokumuzun orta notalarında baştaki ekşimsi buruk tonların yerini vanilyamsı tatlımsı tonlar alıyor içeriğinde belirtilmese de vanilya,elma ve hafif te lavanta tonları hissediliyor ama kokuda hakim karakter  kakule..orta notalarda hafif sentetiklik kendini gösteriyor bu tatlımsı plastiğimsi bir his yaratıyor ama yinede çok rahatsız edici derecede değil ..kokumuz kurudukça vanilyamsı pudramsı misk,kakule hafifte yosun tonları ile devam ediyor koku benzerlik olarak özellikle dip notalarda  birkaç kokunun kombinasyonu gibi bana biraz Armani code,biraz one million,birazda banderas golden secret karışımı bir kokuymuş gibi geldi ama birebir benzeri değil tabiî ki  ..kokunun en dip notasında kaybolmaya yüz tuttuğu aşamasında hafif yosun, kremsi tatlılıkta pudramsı misk, hafif vanilya azalan kakule ve kehribar tonları ile sonlanıyor  parfüm  iki aşamalı bir koku başta ve orta notaya geçişte buruk asidik tonlar orta ve dip notada kremsi kakule, pudralı misk kokusu bu bakımdan çok yönlü kokuları arayanları memnun edecek şekilde …özetle..





 kremsi tonlar + kakule, misk çok baskın olmasada ana karakterli modern bir koku Armani code ve one million tarzındaki kokuları seven 17-35 yaş aralığında ki arkadaşlar çok sıcak günler dışında her dönem gündelik kullanabilirler ..
Parfümün genel kalitesi ortalama civarı olmasına rağmen kullanıcısına lüx bir koku kullanıyormuş hissiyatı vermesi benzerlerinden hesaplı fiyatı,genel beğeniye ve özellikle karşı cinsin beğenisine uyacağı,ülkemizde hesaplı fiyata bulunabiliyor olmasından dolayı ısrarla olmasada bu tarz kokuları sevenlerin denemesini tavsiye ederim.
Kokunun fark edilirliği ortalama kalıcılık ise ortalamanın az altı oldu bende.

7 Aralık 2012 Cuma

AVON İNFİNİTE MOMENT



Avon İnfinite Moment him
Koku çıkış yılı:2012
Koku içeriği: bergamot,lavanta
Kakule
Ahşap ve amber

Kokumuz avon,un 2012 şubatında sevgililer günü için bayan ve erkek versiyonu olmak üzere  piyasaya sürdüğü  modern tatlımsı ,odunsu baharatlı olarak sınıflandırılan bir  parfümü

En başta şunu söyleyeyim avon,un full speed den sonra beğendiğim ikinci kokusu oldu bu. parfüm çok farklı, özel ve muhteşemmi?.. değil… ancak aşağıda yazacağım sebeblerden dolayı  Benim erkek parfümlerini pek beğenmediğim avon,un en kullanabilirliği olan sayılı birkaç kokusundan biri ..kokuya gelirsek..

Kokunun içeriği sade olmasına rağmen gayet uyuşmuş bir harman … açılışında
Yoğun alkollü tatlımsı buruk tonlar algılanıyor hissedilen bergamot ve çok hafif baharat notaları (özellikle içeriğinde belirtilen yumuşatılmış kakule.).  Ama bu baharat notaları sert ve vurucu değil bergamot ve tatlımsı notalarla yumuşatılmış elegant ve kadıfemsi tonlarda ..koku uzunca bir süre fazla değişim göstermeden bu notaların algılanmasıyla devam ediyor arada burnunuza hafif ekşimsi buruk bir ton,da geliyor bu aşama çok hoş.sade harmanlı kokuya az da olsa zenginlik katıyor.  kokuda sentetiklik hissedilmiyor ..orta notalarda da pek fazla değişim göstermeyen kokumuz kakule lavanta ve hafifleyen bergamot notalarıyla devam ediyor .. diplere doğru kurudukça hafif odunsu tonlar birazda amberin hissedilmesiyle sonlanıyor.
özetle..



Bergamot + baharat,ahşap  fazla baskın olmasada ana karakterli şık bir havası olan, modern, genel beğeniye uyacak, sade harmanlı olmasına rağmen  gayet uyumlu, yapaylığın algılanmadığı bir koku
Parfümün bence tek olumsuz yanı çoğu avon parfümünde olduğu gibi zayıflığı ben kokuyu
Çok özel ve farklı bulmasamda  kullanıcısına ucuz bir koku kullanıyormuş hissiyatı vermemesi çoğu yerde hesaplı fiyatlara bulunabiliyor olmasından dolayı ısrarla olmasa da bu tarz kokuları seven 17-30 yaş aralığında ki parfüm severlere  sıcak günler dışında kullanmak üzere tavsiye ederim.
Kokunun fark edilirliği ve kalıcılığı ortalama altı oldu bende.