7 Ekim 2012 Pazar

AVON CİTY RUSH




Avon City Rush For him
Koku çıkış yılı:2012
Koku içeriği: bergamot, mandalina,burbon biber
Yıldız çiçeği,sardunya
Kaşmir ahşap,amber,misk

Kokumuz avon un son çıkardığı medyada özellikle tv,de bolca reklamını gördüğümüz Milla Jovovich ve Carlos Casagrande nin rol aldığı  parfüm olan city rush,ın  oryantal baharatlı olarak gruplandırılan for him versiyonu..
Kokumuzun açılışı benzeri günümüzde çok olan modern turunçlu baharatlı bir açılış bu açılışta burnu rahatsız etmeyen hafif baharat,mandalina bergamot karışımı hafif tatlımsı bir şekilde algılanıyor çok değişik ve farklı olmasa da  açılışı hoş ve uyumlu.. notalar birbirini ezmeden  iyi karışmış dengeli ve homojen şekilde hissediliyor bu açılış yaklaşık 5-10 dakika
Kullanıcısını ve çevreyi rahatsız etmeyecek derecede devam ediyor bu başlangıcı sevdim diyebilirim..sonrasında koku çabuk sönüp tene yakın hale geliyor ve zayıflıyor zar zor hissedilen bu hızlı orta notaya geçişte tatlımsı sardunya ve üstte yazdığım notaların zayıf hali şeklinde ilerliyor fakat baştan sona tatlımsı baharat burnu yormadan hissediliyor ben bu orta notalarda içeriğinde belirtilmesede  hafif  meyvemsi tonlarda algıladım (tatlı elma, buruk koyu erik ve dutsu meyve) bu orta notalar koku benzerliği olarak bana Michael Kors ,u anımsattı sanki kors,un zayıf ve sulandırılmış hali gibi ama kors,daki kalite bunda yok ..
Kokumuz başta ve orta notalarda yazdığım şekilde çok değişime uğramadan zayıflayarak dip notaya geçiyor bu aşamada da çoğu benzer tatlımsı oryantal kokuda olduğu gibi baharat ahşap,amber ve zayıf misk ile sonlanıyor.ancak kokuda kullanılan ahşap tonları odunsu değilde daha çok yumuşak kremsi ahşap şeklinde (kaşmir ahşap) ..genel olarak baktığımızda koku güzelliği fena olmasa da piyasada benzeri çok olan reklamlarda abartıldığı gibi değişik farklı muhteşem bir koku değil.. çoğu avon kokusu gibi zayıf sönük ve tene çok yakın duran bir koku ben gün içinde en az 5-6 kez tazelemek gereği duydum yani bir iki fıslatayım akşama kadar kokayım dedirtecek bir koku değil daha çok kapalı mekanda etrafı baymayacak sessiz ve sakin ilerleyen genel beğeniye uyacak bir koku..özetle…



Tatlımsı baharat + amber,yumuşak ahşap çok baskın hissedilmese de ana karakterli, genel kalitesi ortalama olan, orta notalarda çok hafif hissedilen sentetik tonları saymazsak, burnu rahatsız etmeyen,  benzeri çok olan mutlaka almalıyım dedirtecek bir koku olmayan ortalama bir koku..ısrarla tavsiye etmesemde bu tarz kokuları seven  kapalı mekan ortamında bulunan 17-27 yaş aralığındaki arkadaşlar hesaplı fiyatını ve her yerde bulunabiliyor olmasından dolayı   bir şans verebilirler diye düşünüyorum yalnız aklınızda bulunsun zayıf tene yakın kalan kokunun fark edilirliği ilk on dakika ortalama civarı iken sonrasında ortalamanın çok altı kalıyor kalıcılık da aynı şekilde ortalama altı oldu bende.  

3 yorum:

  1. aynen katılıyorum, koku esasen çok hoş ancak kalıcılıktan zerre eser yok kalite, marka öne çıkıyor işte maalesef bu işlerde. basmışlar suyu. günlük temiz 5 kez kullanmak şart. ortalama dayanma süresi 30 gün/ 75ml. fiyat 40 tl !!!

    YanıtlaSil
  2. kalıcı değilse kullandığı söylediği kokuların yapaylarını kullanmıştır, ya da kalitesi düşük esanslar kullanıyordur avon.

    YanıtlaSil
  3. avon parfüm
    burdan belirttiğin ürünlerin oylamalarına baktım yazınız ile uyumlu sonuçlar bulunuyor.

    YanıtlaSil