15 Ağustos 2012 Çarşamba

FERRARİ RED



Ferrari Red
Koku çıkış yılı: 1996
Koku içeriği: portakal,bergamot,nane,mine çiçeği,kasnı
Yasemin,sardunya,süsen,küçük Hindistan cevizi
Sedir,sandal ağacı,yosun,vanilya ve misk

Kokumuz odunsu oryantal olarak sınıflandırılmış
Açılışında algılanan tatlı pudramsı tonlar kokunun içeriğinde yazan dip notalardaki sentetik misk,vanilya,yosun karışımı ve acımtırak ahşap o kadar baskın ki fıslattığınız andan itibaren burnunuzu zorluyor..ve üstteki yumuşak notaları bastırıyor buda koku harmanını dengesizleştirip uyumu bozarak karşınıza çıkıyor açılışında dipten baskın olan bu tatlı sentetik notaların arasında çok hafif nane,bergamot ve otsu bitkiler(kasnı) açığa çıkmaya çalışsa da arada sönük kalıyor ..koku uzunca bir süre değişime uğramadan sentetik miskli pudramsı tatlılıkta devam ediyor..bu yazdığım şekilde hissedilen kokunun orta notalarına geçişte ünisex kokular tarzında ilerliyor dior homme,da kullanılan süsen (kadın makyaj malzemeleri kokusuna benzer koku) bu parfümde de her daim hissediliyor fakat dior homme da harman uyumu ve kalitesi gayet yeterliyken Ferrari red bunu başaramamış daha uyumsuz ve sentetiklik fazlaca  hissedilir şekilde  karşımıza çıkıyor ve bu da kokuya ucuz bir hava katıyor..

Kokunun dip notalarında da çok fazla değişim göstermeden ilerleyen koku,  üst notalarda yoğun hissedilen  dip notada ise zayıflayan ahşabın çok az algılandığı, yoğun tatlı pudramsı vanilya,misk ve süsen notalarıyla feminen tarzda son buluyor.. sanıyorum  Ferrari markası red,i önce erkek parfümü olarak piyasa sürüp sonradan Pazar,ı arttırmak için veya fazla feminen yönü olması dolayısıyla(bazı satış noktalarında erkek,bazılarında ünisex olarak satılıyor)  ünisex olarakda lanse etmiş bazı yorumcular Ck one parfümüne de benzetmişler ama alakası yok belki ünisex bir karakter izlemesinden dolayı böyle yorum yapmış olabilirler ama koku benzerlik olarak tamamen farklı sakın yanılmayın
Özetle….

Sentetik misk +vanilya,süsen ana ve baskın karakterli ünisex kullanıma, hatta bir erkekten çok bayanlara daha uyacak, uzun süreli kullanımda sıkacak,tekdüze ilerleyen, basit ve ucuz havası olan vasat bir Ferrari parfümü.. genel kalitesinin çok düşük olması,harmanı dengesiz ve uyumsuz olması, yukarda yazdığım sebeblerden ve bu tarz kokular içinde çok daha iyi alternatifleri olmasından dolayı ,Paranıza yazık diyerek uzak durmanızı tavsiye ederim.
Kokunun farkedilirliği ve kalıcılığı ortalama altı oldu bende.  

2 yorum:

  1. Merhaba hakan bey bloğunuzu uzun süredir takip ediyorum.Size bir sorum olacak.Ben 18 yaşındayım ve yaşıma uygun hafif bir koku arıyorum siz bana hangi parfümleri önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  2. size parfüm tavsiye ederim de herkesin zevki ve tarzı farklıdır odunsu aromatik mi, turunç temalımı, yumuşak çiçeksi kokularmı çok seçenek var...ama yinede yaşınıza uygun ve hafif kokuları seviyorsanız meyvemsi yada turunç temalı kokuları tercih edebilirsiniz yorumladığım kokular arasında tarzınıza ve zevkinize uyan kokuyu tercih edebilirsiniz.

    YanıtlaSil