25 Mart 2012 Pazar

VAN CLEEF & ARPELS MİDNİGHT İN PARİS




Van Cleef & Arpels Midnight in Paris
Koku çıkış yılı: 2010
Koku içeriği: limon,bergamot,deri
Çay,zambak,styrax,biberiye
Tütsü,benzoin,tonka fasulyesi,vanilya ve badem


 Koku oryantal olarak sınıflandırılan, modern bir koku rengi ve adı gibi karanlık bir gece kokusu..bu arada  parfümün şişe tasarımının ödül aldığını,da belirteyim gerçekten sade ama şık bir şişe .. benzerlik olarak bazı nota farklarını saymazsak joop pour homme,a benziyor
Joop daha fazla tatlı iken bu koku daha az tatlı ve  içerisinde buruk tonlar algılanıyor kısaca joop,dan koku güzelliği olarak daha güzel bir koku…kokunun açılışına gelirsek..

Açılışta hafif limon,bergamot karışımı asidik ve buruk değil de tatlımsı  koyu bir biçimde algılanıyor bu açılışa diplerden kokuda baskın karakter olan vanilya, deri ve çok hafif baharat tonları eşlik ediyor ilginçtir ki çoğu parfümde deri notası en dip notada kullanılırken bu kokuda üst notalarda kullanılmış ama kokuda her daim hissedilen tatlımsı deri, bu açılışta rahatsız edici burun büken cinsten değil  üst notalarda  yoğun olmayıp hafif tatlımsı şekilde kendini hissettiriyor kokunun açılışında  üstte kullanılan sentetik deri notasından olduğunu düşündüğüm tatlımsı plastik kokusunu saymazsak , açılışını beğendim…kokumuz baştan sona aynı tarzda kokan, çok değişime uğramayan çok yönlü ve değişken karakterli olmayan bir koku.. uzunca bir süre yazdığım şekilde devam eden kokunun orta notalarına  gelindiğinde çok zayıf siyah çay,tatlı baharat, çok hafif  tatlı koyu çiçeksi tonlar algılanıyor
Kurudukça dip notalarda azalan tatlımsı tonlar, vanilya,deri,tütsü,tonka fasulyesi  notalarının hissedilmesiyle kuru hafif tozlu şekilde  sonlanıyor.nota bakımından tarzına uygun notalar seçilerek yapılmış bir koku ben, pek içeriğinde sırıtan uyumsuz bir nota algılamadım yalnızca içerikte belirtilen  badem notası algılanmıyor ve bence iyi ki de algılanmıyor badem notası dip notadaki uyumu bozabilirmiş diye düşünüyorum..dediğim gibi benzerlik olarak joop pour homme,a ve birazda JPG.Le Male,i andırıyor tarzları aynı …özetle..




Deri + vanilya,tütsü ana ve baskın karakterli yoğun tatlımsı karanlık tam adı gibi gece,ye uyacak bir koku kokunun genel kalitesi vasatın az üzeri koku güzelliği eh fena değil dedirten cinsten  ben kokuyu çok farklı,değişik,özel ve muhteşem bulmasam da fazla piyasa olmamış bir koku olmasından nispeten kalıcılık ve fark edilirlilik değerlerinin iyi olmasından,dolayı joop tarzı vanilya tatlığındaki kokuları seven 20-40 yaş aralığındaki arkadaşlara, özellikle serin akşamlarda kullanmak üzere bir şans verip,ısrarla tavsiye etmesem de deneyebilirsiniz diyorum soğuk günlerde kullanıma uygun kokunun
 Benim tenimde, fark edilirliği ortalama, kalıcılık ise ortalama üstü oldu.



19 yorum:

  1. Meraba bu parfüme bakıcam joop homme ve jpg andırıosa hoşuma gidebilir belki:)) Emporio armani daimonds for men denedizmi?

    YanıtlaSil
  2. evet andırıyor hatta bayağı benziyor...armani diamonds denemedim.

    YanıtlaSil
  3. edp oolarak almak ıstedıgım koku fakat yaz ayları geldıgı ıcın agır mı kacar dıye teredüt edıyorum bıde malum 209tl sevil fiyatı:) edp olarak senın fıkrıne göre degermı yoksa edp olarak sunuda dene dıyebılcegın kokular warmı? CD homme ve ıntense haric :)

    YanıtlaSil
  4. yaz için kullanıma uygun bir koku değil..belki esintili yaz akşamlarında klup,bar ortamında ama bence sıcak havalar için edp değilde fresh aquatik edt. tercih ederseniz daha uygun olabilir ayrıca 209 tl.verilecekse daha iyi alternatifler,de bulunabilir açıkçası ben almazdım..parfüm yorumlarından kendi tarzına ve beğenine uygun olanı yine kendin seçmelisin benim beğenime göre sorarsan ben hermes kokularını tercih ederdim.

    YanıtlaSil
  5. aldım bıle:) yanlız şişe tasarımı ınanılmaz! flash eslıgınde foto cektıgınızde duz sıse camının alevlı ve parlament mawili muazzzam renkler cıkıyo ımkanıım olsada resım ekleyebılsem sıteye zaten sisesi tasarım ödülü almıs...nyese kokuya gelıncede yazaksamı ıcın sıkılması gerekıyomus edp bıraz agırmıs, biraz unisex tarzı var kokunun oyusdn kızların begenecegı buyuk ıhtımal;) almak isteyen arkadaslara önerebılırım hem 2011yılı yeni koku, herkste olmayan ve sonderece kalıcı bı koku... herkeseye ıyı gunler

    YanıtlaSil
  6. 135tl verıp kokunun 75ml edt olanıda aldım cunku edp sıkmaya kıyamıyorum 209tl verdigım ıcın olsa gerek:) lakin edt ile edp arasında kalıcılık olarak ciddi fark var o yuzden almayı dusunen arkadaslar edp olanı o da sadce 125ml olan versiyonunda var onu alsınlar gün boyu koku kendını hıssetırıyo.

    CD HOMME İNTESE degilde bide bu kokuya bakın bi sans verin derım cidden pisman olmıyacaksınız arkadaslar ;)

    YanıtlaSil
  7. 2 parfüm arasında kaldım açıkçası.van cleef veya cristian dior homme sizce hangisini önerirsiniz?

    YanıtlaSil
  8. ikiside güzel parfüm gündüz dior homme gece midnight in paris,i kullanırdım ben olsam.. ama illa ikisi arasından birini alacağım denirse dior homme tercih edilebilir

    YanıtlaSil
  9. cevabınız için teşekkür ederim.günlük spor tarzı için kullanım için ikiside uygunmudur acaba?costume natıonal homme EDP ve carolına herrera 212 vip parfümlerini deneme şansı buldunuz mu ?bu parfümler hakkında yorumlarınızı beklıyorum.son olarak sizin kalıcı ve güzel olarak onerebılecegınız parfüm varmıdır?

    YanıtlaSil
  10. günlük spor tarzda ılık havalar için beğendiğiniz parfümün sport veya summer versiyonunu tercih edebilirsiniz benim gündelik tercihimi soruyorsanız hermes terre, eau orange verte consantre ve davidoff champion energie tercih ediyorum..
    212 vip hiç denemedim..costume national homme ise elimde var tam serin hava kokusu yorumlamak için havaların soğumasını bekliyorum..

    YanıtlaSil
  11. merhabalar hakan bey sizden ricam costume natıonal homme deneyebilmeniz mümkünmüdür?sizin yorumunuza göre almayı dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  12. costume national homme edp
    tarçın ve baharat yoğunluğunda tam bir serin hava kokusu ayrıca kalıcılık ve farkedilirliğide çok iyi ancak genel beğeniye uyacak bir koku değil denemeden alınmamalı

    YanıtlaSil
  13. çok tesekkur ederım..

    YanıtlaSil
  14. uygun fiyata nerde bulabiliriz ?

    YanıtlaSil
  15. net,te araştırma yapıp fiyat kıyaslaması yaparak satın alabilirsiniz ama size önerebileceğim benimde tercih ettiğim orjinal ve nispeten hesaplı sayılabilecek ürünler satan sipariş.im ve parfüm.com.tr sitesine bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  16. birader bu parfümü nezleyken felan kokladın heralde senin burun frekansları karışmış bence..parfümü joop la jpg ye benzettin ya sesli güldüm :D koku olarak bvlgari black e çok benziyor neyse kal sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  17. koku her tende cilt kimyasına göre farklı notaları öne çıkarır.. bulgari black,e benzeyebilir kıyafet veya deneme şeridinde test edilince anlaşılır... joop ve le male tarzı olduğunu söyledim tabiiki nota farkları var birebir aynısı demedim
    yorumu dikkatli okuyunuz..ayrıca hatırlamıyorum nezle değil ama çok parfüm koklamaktan sinüzitim azmış olabilir.:)

    YanıtlaSil
  18. Hakan bey temmuzdan beri paylaşım yapmamışsınız şansımı denemek istedim , kokorico ,midnight in paris , zegna forte arasındayım sizin görüşleriniz ne olur ? ortalama üstü bir koku alacağım bu üçünü keşfettim ,sonbahara da giriyoruz yapaylık barındırmayan bir koku çok iyi olacaktır.

    YanıtlaSil
  19. evet en son yorumdan sonra tatile çıktım.gelincede işlerimin yoğunluğundan fırsat bulamadım yorum yazmaya ama önümüzdeki hafta içinde gelecek sanırım..
    yazdıklarınız içinde kıyaslama yaparsak ben midnight in paris,i tercih ederdim...kokorico yu bir arkadaşım kullanıyordu koku güzelliği bakımından fena bulmasam da fazlaca benzeri çok olan ve fazla yapaylık barındıran bir koku...zegna forte ise çok abartılan bir koku bende bir kaç ay önce merak edip aldım ama pişman olmadım desem yalan olur havalar serinleyince detaylı yorum yazacağım.

    YanıtlaSil