8 Şubat 2012 Çarşamba

TOM FORD MEN




Tom Ford Men
Koku çıkış yılı: 2007
Koku içeriği : zencefil.mandalina,limon yaprağı yağı,bergamot,menekşe
Fesleğen,Tunus portakal çiçeği,karabiber,tütün yaprağı,fas üzüm çiçeği
Kehribar,virjinya paçulisi,meşe yosunu,amber ve sedir

Kokumuz odunsu  çiçeksi misk olarak sınıflandırılmış

Tom ford kokuları yarı niş kabul edilen kaliteli içerikle hazırlanmış parfümler genel beğeniye uyacak modern günümüzün trend kokularından değiller ben şimdiye kadar denediğim üç Tom ford kokusundan (tom ford men,grey vetiver ve black orkid) en çok biraz da kişisel beğenime göre Grey vetiver,i beğendim diğerleri de genel kaliteleri iyi olmakla beraber dediğim gibi genel kitleye hitab eden kokular değiller özellikle black orkid ünisex olarak lanse edilmesine ve ülkemizde bir çok erkek kullananı olmasına rağmen ben  bir erkeğe bu kokuyu pek  yakıştıramadım..gelelim bizim kokumuza..

Kokunun açılışında çok hafif belli belirsiz buruk turunç özellikle bergamot limon karışımı şeklinde algılanıyor  bu açılış biraz eski tarz sabunsu maskülen kokular tarzında..  kısa süren bu buruk açılışın hemen ardından tatlımsı bir hal alan koku ,kuru hafif pudramsı şekilde devam ediyor bu arada derinden içeriğinde yazan notalar ara ara kendini hissettiriyor..
Orta notalara gelindiğinde hafif fesleğen,çok hafif baharat tonları ve tatlımsı kehribar algılanıyor ..kokumuz çoğu lüks kokuda olduğu üzere her fıslattığınızda değişik notaların öne çıktığı biraz köşeli ve değişken karakterli bir koku ve bence modern olmaya çalışan eski tarza göz kırpan maskülen tarzında bir koku …kokumuz kurudukça biraz sabunsu,kuru misk,in kendini fazlaca hissettirdiği bir şekilde devam ediyor dip notaya gelindiğinde ise meşe yosunu,amber,hafif paçuli,yoğun misk ve kehribar karışımı ile tatlımsı kuru bir biçimde sonlanıyor bazen koku tamamen kayboldu dediğiniz anda derinden hafif buruk bir ton kendini açığa çıkarıyor zaten kokunun en güzel tarafı,da kokuya bu lüks hava katan derin dip notası sonuç olarak . .içeriğinde yazan ahşap özellikle sedir notası zayıf onun haricinde diğer notalar bazıları yoğun bazıları hafif şekilde ara ara hissedilen kokunun, ten seçen ve tene yakın duran bir yapısı olduğunu söylemeliyim açıkçası dip notalarını saymazsak bu koku beni çok memnun etmedi…özetle ..

.

.

Kuru tatlımsı notalar + misk çok baskın olmasa da, ana karakterli genel kalitesi iyi olmakla beraber koku güzelliği bakımından ancak eh işte dedirten eski tarz maskülen özellikle kuru kokuların seven 35 yaş üstü arkadaşlar kapalı mekan kullanımına uygun bu kokuyu ısrarla tavsiye etmesemde kaliteli yapısından dolayı çok sıcak havalar haricinde deneyebilirler.
Kokunun fark edilirliği ortalama altı kalıcılık ise ortalama civarı oldu bende

9 yorum:

  1. mERABA tOM FORD extrame yorumlayabilirmisiniz

    YanıtlaSil
  2. henüz extreme versiyonunu denemedim onun için bir şey diyemeyeceğim

    YanıtlaSil
  3. merhaba tom ford noir denedinizmi

    YanıtlaSil
  4. merhaba..Tom Ford noir denemedim.

    YanıtlaSil
  5. ben denedim ..cok güzel..ama klasik chanel no:5 gibi..ayarında.baharatı yoğun hissedilip kısa sürede meyve ve eksimsi notalara geçiyor..açık tende durmayacağını düşündüğüm bir koku..özel mavi gezme günlerinde bu koku biraz değişik hissetmenizi saglayabilir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  6. merhaba şahsi görüşüm tom ford noir de noir ve tuscan lethaer dışındaki kokularının çok ahım şahım kokular degil valla elimde grey veltiver daha 90 ml duruyor .

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Hakan Bey. Tom Ford Velvet Orkid için yorumunuzu alabilir miyim. Ben denedim ve diğer Tom Ford 'lardan daha çok beğendim fakat çevremdeki kişiler ve cosmaticçilerdeki kişilerden aldığım yorum diğer Tom Ford ürünlerinin daha kaliteli ve güzel olduğu şeklinde. fakat ben öyle düşünmüyorum. siz dersiniz, çok merak ediyorum. şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  8. tom ford velvet orkid kullanmadım black orkid parfümünü ise mağazada denemiştim.çok beğenen erkek parfümsever olmasına rağmen.ben bir erkek kokusu olarak düşünemiyorum bayanlara daha çok yakışacağını düşündüğüm için alıp düzenli kullanmadım ayrıca benim kişisel zevkime orkide,leylak vs.gibi fazla çiçek notaları öne çıkan parfümler pek uymuyor

    YanıtlaSil
  9. Aldıktan sonra pişmanlık duyduğum bir koku. Market parfumlerınden farksız. Koku ilginç bir fark edılırlık özelliğine sahip. Siz duymuyorsunuz ama insanlar fark ediyor. Onermıyorum.

    YanıtlaSil