20 Aralık 2011 Salı

GUCCİ POUR HOMME II



Gucci Pour Homme II
Koku çıkış yılı: 2007
Koku içeriği: menekşe,bergamot,
Yenibahar,tarçın,siyah çay
Ahşap,tütün yaprakları,mersin ve misk

Kokumuz odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmış

Ülkemizde ve yurt dışında çok tutulan,popüler bir koku …peki çok mu özel ve güzel?
Bence hayır..bazı  yorumlarda bulgari,ye benzetenler olmuş oysa alakası yok bulgari bundan kat kat güzel ve şık bir koku….bu kokunun ise genel kalitesi fena olmamasına karşın
Koku güzelliği bakımından ancak eh işte dedirten cinsten yani abartıldığı gibi muhteşem bir koku değil..gelelim kokunun açılışına..

Kokunun açılışında algılanan yoğun menekşe kokusu ve çay karışımı ama bu açılışta menekşe çok yoğun kullanılmış hani nerdeyse feminenliğe kaçarcasına bence burada dengeyi kaçırmış Gucci..aslında güzel bir açılış için sınırları zorlamış eğer bergamot ve çay daha baskın ve menekşe de daha az ve dengeli kullanılsa çok güzel olacakken burada ayarsız dengesiz bir açılış olmuş kısaca bu açılışı beğenmedim....ayrıca bu kadar yoğun açılışa göre fark edilirliği zayıf kalmış neyse ki yaklaşık 10-15 dakika sonra biraz daha oturaklı hale gelen kokunun orta notalarına  doğru baskın olan menekşe notası kaybolmasa da, daha hafifleyerek araya hafif baharat ve çok hafif tarçın notasının destek vermesiyle hafif tatlımsı şekilde devam ediyor ayrıca orta notalarda hafiften  çiçeksi tütün de algılanıyor bu tütün, sert, kuru,yoğun maskülen tarzda değil de daha yeşil,taze ve yumuşak tütün şeklinde hissediliyor ve koku bundan sonra dip notalara doğru ilerlerken daha güzel ve hoş kokuyor esas kokunun en güzel tarafı dip notası bu aşamada koku çok fazla tatlılaşmadan aromatik odunsu şeklinde  ve elegant bir koku havasına bürünüp bu haliyle son buluyor …özetle.


.







Menekşe + çay baskın ve ana karakterli,genel beğeniye uyacak, kalitesinin iyi olduğu yapaylık hissedilmeyen koku güzelliği bakımından da ancak eh ! fena değil dedirten ortalama bir koku  ben kokuyu çok fazla beğenemedim  aman aman her yerde aranılacak ve mutlaka almalıyım denilecek bir koku değil açıkçası.. 17-27 yaş arası arkadaşlar hesaplı denk gelirse bir şans verebilirler.
Kokunun fark edilirliği ve  kalıcılığı ortalama altı oldu bende.. çok bağırmayan sakin tene yakın kalan kokunun  kıyafette, teninizden den daha iyi sonuç verdiğini söylemeliyim
Ofis kullanımı gibi kapalı mekana uyacak, çok soğuk kış günleri ve aşırı sıcak günler dışında ılık ilkbahar ve sonbahara daha iyi uyum sağlayacaktır.

5 yorum:

  1. Bu parfümü seviyorum ama biraz tene yakın ve kalıcılık iyi değil.

    YanıtlaSil
  2. hocam gucci guiltyi de girermisiniz

    YanıtlaSil
  3. bu parfüm güzel ama kalicilik gercekten vasat

    YanıtlaSil
  4. yorum çok güzel tebrikler katlıyorum açılışında çay kokusu agır olmuş ve güzel olmamış ama kısa sürüyor ve koku çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  5. Hakan bey yazılarınız çok bilgilendirici çok teşekkürler.
    Normalden fazla terleyen,tatlı ve meyveli kokuları seven,genelde fresh kokuları tercih eden birine kışın ve yaz için ne tavsiye edersiniz?calvin klein one shock,tommy hilfiger 1935 ve bir zamanda rochas man i severek kullanan biriyim.Cevaplarsanız çok makbule geçer iyi günler.

    YanıtlaSil