15 Ekim 2011 Cumartesi

ANTONİO BANDERAS SEDUCTİON İN BLACK





Antonio Banderas Seduction Black
Koku çıkış yılı : 2009
Koku içeriği : bergamot,siyah Frenk üzümü
Kişniş,kakule,Hindistan cevizi,
Sedir,tonka,misk ve amber

Koku oryantal baharatlı olarak sınıflandırılıyor
Kokumuz 2010 yılında FİFİ ödülü almış bir koku( parfümün Oscar ödülleri)

Genelde banderas kokularını çok beğenmem genel kaliteleri, fark edilirlilik ve kalıcılık değerleri düşüktür fakat son dönem çıkan denediğim kokularında çıtanın birazcık daha yükselmiş olduğunu gördüm özellikle seduction serisinde pahalı kokularla yarışacak düzeye nerdeyse gelmişler daha önce parfümeri mağazasında denediğim seduction blue versiyonunu,da İlk izlenim olarak fena bulmamıştım..gelelim seduction black,e
Bazı yorumcular Armani black code,a benziyor yorumları yapmışlar ben denemediğim için bir benzetme yapamıyorum ama daha önce kullandığım paco black xs ve biraz da zara homme,a benziyor diyebilirim parfümümüz şişesi gibi koyu karanlık baharatlı tatlımsı bir koku..
Kokunun açılışında hafif tatlı turunç,hafif baharat ve yoğun Hindistan cevizi algılanıyor
Bu açılışa çok hafifte dutsu meyvemsi tonlar destek veriyor içeriğinde meyve notaları yok sanırım Frenk üzümü ve turunç karışımı bu hissi yaratıyor bu açılış çok hoş, çok trend ve modern..hafif sentetiklik algılasam da rahatsız edici derecede değil..koku çok değişime uğramadan üstte yazdığım şekilde uzunca bir süre devam ediyor bu aşamada kokuda Hindistan cevizi baskın karakter olarak her daim hissediliyor kokunun orta notalarında hafifleyen tatlı turunç ve dutsu tonlar azalırken baharatlar devreye giriyor özellikle kişniş ve kakule algılanıyor bu halde çoğu modern tatlımsı baharatlı kokularla aynı tarza bürünüyor 


(sonu black ile biten tatlı baharatlı modern kokular ile)
Kokunun dip notalarında tatlımsı baharat, tonka,hafif ahşap ve kokuya her daim hakim olan Hindistan cevizi hissedilirken kurudukça amber ve çok hafif kullanılan misk ile son buluyor.
Özetle….
Hindistan cevizi + tatlımsı baharat ana ve baskın karakterli çok basit ve ucuz kokmayan ama muhteşemde olmayan fiyatına göre fena sayılamayacak ortalama güzellikte  bir koku ben kokuyu bu tarzı pek sevmesem de, fena bulmadım özellikle açılışı çok güzel sonrasında biraz benzer tarzdaki kokular gibi kokan sıradanlaşan bir hali olsa da modern tatlı baharatlı kış kokusu arayan genç arkadaşlar hesaplı fiyatını da göz önünde bulundurarak deneyebilirler diyorum  kokunun eksi yanı fark edilirliği ve kalıcılığı ortalama altı kıyafette tenden biraz daha uzun kalabilen  iç mekana ve kışa uyacak kokuya 17-30 yaş arası bu tarzı seven arkadaşlar bir şans verebilirler.

5 yorum:

  1. Merhaba parfümü merak ettim birşey sormak istiyorum zirh corduroy tarzı baskın bir hindistan cevizimi yoksa daha karınlık bir tarzmı?

    YanıtlaSil
  2. evet hindistan cevizi yoğun fakat corduroy ile pek benzeşmiyor farklı notalarla harmanlandığından hindistan cevizi zırh corduroy daki gibi değil ayrıca corduroy,da notalar daha yumuşak kullanılmış yani koku olarakta, hindistan cevizi notasıda pek benzemiyor ayrıca seduction black koyu bir koku iken corduroy hafif ve yumuşak bir koku

    YanıtlaSil
  3. bende çok beğendim dedm başta önyargıyldım scarface yanında banderas filminden olsa gerek direk scarface baktım aşırı ağır ama aşırı kalıcı kokusu var bide yanında banderasa bakiyim dedim içersinde en hafif ve en tatlı kokuydu daha almadım ama alıcam....

    YanıtlaSil
  4. buradaki yazanlara bakarak denemek istedim. Kokuyu ilk sıktığınızda resmen bir festival havası yaşıyorsunuz ama 10 dk sonra bu festival havası yerini uzunca bir sessizliğe bırakıyor. Keşke biraz o üst notalardaki coşkuyu devam ettirebilseymiş o zaman mükemmel bir koku olabilirdi.. Ve benim parfüm arayışım hala da sürüyor :) artık eskiden kullandığım ve klasikleşen kokulara dönüyorum yavaş yavaş.. Bir de zara homme deneyim bakalım.. Bu kokunun orta ve dip notaları da üst notanın devamı gibi olabilseydi iyiydi :) sizin bana öneriniz ne olabilir? Bu kokuyu ilk sıktığımdaki coşkuyu yaşatabilecek bir koku önerebilir misiniz? (en azından 4-5 saat iyi hissetmemi sağlayacak bir koku)

    YanıtlaSil
  5. Biraz once kör alisla givenchy play aldim. Parfum elime gecti. Inanilmaz bir sekilde black seductiona benziyor kokusu.ama black in koku yogunlugu daha baskin. Pisman oldum acikcasi. Iki parfum de elimde var. Ikisinden birisini tercih edecekler black seductionu alsin. Play in yari fiyatindan daha azina blackin setine sahip olabilirsiniz. Black seduction tenimde sevemesemde kislik kazaklarimin uzerinde mukemmel bir koku birakiyor. O kismi seviyorum :)

    YanıtlaSil