27 Haziran 2011 Pazartesi

DİESEL ONLY THE BRAVE



Diesel Only The Brave
Koku çıkış yılı: 2009
Koku içeriği : amalfi limon,mandarin,kişniş
Menekşe,virjinya sediri,siyah gül
Amber,deri,benzoin ve abanoz ağacı

Kokumuz odunsu oryantal olarak sınıflandırılan günümüzün, birbirine benzer tarzda, modern, tatlımsı  bir koku

Kokunun açılışında algılanan tatlı turunç notaları bu notalar buruk ekşi değilde baharatla desteklenmiş tatlı bir turunç üst notalarda belirtilen turunç notaları baskın ve çok hissedilir değil çabuk uçarak yerini yoğun,tatlı baharat,a bırakıyor bunları algılarken çok rahatsız etmesede çoğu yeni çıkışlı kokuda olduğu gibi sentetiklik hissediliyor..
Orta notalarda koyu maskülen çiçek kokuları algılanıyor özellikle içeriğinde belirtilen tatlı gül notası.. kokuda, baharat ve ahşap yoğun olarak herdaim baskın ve ana karakter olarak hissediliyor kokumuz uzunca bir süre gül,menekşe,tatlımsı baharat ve ahşap notalarıyla devam ediyor kurudukça amber,deri ve ahşap ile sonlanıyor…özetle
 Fazla bu tarz kokulardan haz etmesemde bu kokunun benzerlerinden,üst notalardaki hafif sentetiklği es geçersek koku güzelliği olarak biraz daha iyi olduğunu söyleyebilirim
Kokunun genel kalitesi ortalama düzeyde günümüzün trendy haline gelen tatlımsı baharat+ahşap+amber kombinasyonlu modern kokularından.. benzerlerinden ayrılan yanı kuvvetli yapısı ve nispeten notaların birbiriyle uyumu iyi dengelenmiş sıcak,koyu diye tabir ettiğimiz gece kokusu özellikle bar club ortamlarına iyi uyum sağlayacak bir koku benzerlik olarak tam şu kokuya benziyor diyemeyeceğim ama birazcık paco rabanne black xs ve birazda xeryus rouge,u andırıyor diyebilirim onlardan nota farkları var ama çok detaya girip kafanızı bulandırmayıp onların tarzında bir koku olduğunu söyleyeyim..
Ben kokuyu benzer tarzdaki modern yeni çıkışlı kokular içinde en beğenilebilinir  kokular kategorisine alıyor ve bu tarzı seviyorsanız özellikle kışın gece ortam kokusu arıyorsanız deneyebilirsiniz diyorum özellikle karşı cinsin beğeneceği tarz kokulardan ..
Kokunun kalıcılığı ve fark edilirliği çok yüksek oldu bende (kalıcılık hastalarına uygun)
Her yaştan parfüm sever eğer bu tarz kokuları(koyu ,sıcak,tatlı) seviyorsa serin sonbahar, kış günlerinde  özelliklede gece ortamında kullanabilir
Tavsiye ederim.

57 yorum:

  1. 2000 senesinden sonra çıkan parfümlere karşı sentetik kokmalarından dolayı bir önyargım var, fakat only the brave i 1 buçuk yıla yakındır kullanmaktayım, 2.şişemde bitmek üzere ve yine hiç tereddütsüz alacağım. Gerçekten parfümü çok profesyonelce yorumlamışsınız. Narenciye türü kokulardan hoşlanan arkadaşlar için bulunmaz bir nimet bence bu parfüm. Bu arada bütün incelemelerinizi en az 1 kere okumuşumdur, parfüm konusundaki zevkinizde oldukça güzel, incelemelerinizin devamını sabırsızlıkla bekliyorum, başarılar

    YanıtlaSil
  2. oha ne güzel bi blog burası.
    hoşgeldim xD

    YanıtlaSil
  3. hoşgeldin iyi seyirler:)

    YanıtlaSil
  4. Abi bi de ayıp olacak ama senle nasıl iletişime geçileceğini bilmiyorum ben de diesel hakkında birşeyler yazmışım bi eksiğim varmıdır?

    Diesel; Only The Brave

    Bir türlü denemeye fırsat bulamadım kendisini.Artık yeter dedim ve Douglas'a gidip denedim. Keşke o an denediğimde yanımda leptop olsaymış da hemen aktarabilseydim o güzel anları çünkü hem bayanın parfümü koluma çoook uzaktan sıkması ve tenime galiba tam uyum sağlayamaması nedeniyle hemen uçup gitti o güzelim parfüm.

    Sıktıktan hemen sonra tatlı olan limonsu pudralı bir nota merhaba diyor size.En çok kendini gösteren o tatlı notaya hafif sedir ve menekşe de eklenince ortaya çıkan lüks koku kesinlikle hoş. Koklamaktan alamadım kendimi.Koku bu şekilde ilerledikten sonra deri ve amber kendisini gösteriyor. Şahsen ben biraz yapaylık sezdim. Ama kendince bir koku. Lüks kokuyor. Belki fazla abarttım kokuyu. 30 yaş üstü için ağır kaçabilir.

    + Artıları

    +Koku hafif ve tam yaza uygun bir koku.
    +Ne kadar tenime uymasa da aldığım haberlere göre kalıcılık ve farkedirlik yüksek. Ben çok daha düşük beklerdim ama benim gözlerimi yaşarttı :)
    +Lüks kokuyor.
    +Genel beğeniye uyan kokusu

    -Eksileri
    -Yapaylık seziliyor.

    YanıtlaSil
  5. fuel for life daha kalıcı bence ve daha erkeksi...

    YanıtlaSil
  6. sizin önereceğiniz başka erkek parfümü varmı?

    YanıtlaSil
  7. fuel for lifemi armani code mi?biraz fazla soru sordum ama:)))

    YanıtlaSil
  8. fuel for life koku güzelliği olarak armani code,dan daha güzel ama ikiside ten seçen her tende aynı etkiyi göstermeyen ve bence vasat sayılabilecek kokulardan kalıcılık ve farkedilirlilik değerleri bende inanılmaz kötü olmuştu.ben armani kokularını pek tutmuyorum piyasa işi ticari zihniyetle üretilmiş özgür komşunun tabiri ile biraz tribünlere oynayan tarz kokulardan :)

    YanıtlaSil
  9. teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  10. esmer tenliler için en uygun parfüm hangisi yardımcı olursanız sevinirim fuel for life tarzında?

    YanıtlaSil
  11. fuel for life ,ı sadece test amaçlı kullanmıştım düzenli kullanmadığım için benzetme yapamayacağım ama esmer tenlilerde kremsi tatlılıkta baharatlı kokular daha iyi performans gösteriyor kış için esmer tenlilere her ne kadar demode olsada eskimeyen ve hala bir çok marka tarafından taklit edilen JPG Le male,i tavsiye edebilirim kalıcılık değerleride çok iyidir.birde denemedim ama fuel for life,ın denim collection diye bir parfümü çıkmış sanırım klasik versiyonundan daha hoş ve kalıcıdır diye tahmin ediyorum

    YanıtlaSil
  12. verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  13. Bu benim şuan kullandığım parfümüm.Şişeyi nerdeyse boşaltırcasına sıkıyorum ama kaybolup gidiyor kısa sürede.Kaç kişiye sordum ama hiç bir koku alamadıklarını söylediler.Orjialliğinden şüphem yok free shoptan almıştım.
    Yalnızca akşamları rüzgarlı havalarda iyi tepkiler aldım.
    Kokusu genel olarak herkesin ilgisii çekebilecek piyasa kokusu diyebileceğimiz cinsten.
    ama
    Neyleyim duyulmayan parfümü.

    YanıtlaSil
  14. dıeselın yeni only the brave tatto parfümü çıkmış onun hakkında bilgi verebilirmisniz acaba?

    YanıtlaSil
  15. aldım arkadaşın dediği gibi şişeyi boca etsem bile nafile çok pişmanım

    YanıtlaSil
  16. nereden bulabilirim en uyun bu parfümü?

    YanıtlaSil
  17. hakan abi diesel only the brave tattoo yu da yorumlayabilir misin?

    YanıtlaSil
  18. elimde şu an yok olunca yorumlarım elbette..

    YanıtlaSil
  19. Deısel pnly the brave tatoo nasıldır
    Hakan abii

    YanıtlaSil
  20. Hakan Bey;
    Yazlık bir koku arıyorum ama öle tamyazlık değil şöyle yaz akşamlarıve sonbahar aylarında kullana bileceğim.Kişisel sevdiği kokular body kouros ,versace eros xeryus rouge,one million, tarzı kokuları seviyorum ve kullanıyorum fakat yaz ayları için gitmiyor.Tavsiyeniz ne olur du ?Bvlgari extreem almayı dusundum fakat cesaret edemedim? Brave aradım kokumu yoksa ysl l'homme tarzı mı almalıyım ? Bütçem yetse chanel allure homme sport extreme alıcam fakat yemiyor :)

    YanıtlaSil
  21. yaz aylarında çok tatlı kokular pek gitmez esintili akşamlarda belki bi derece..ama yinede ben yaz için ayrı kış için ayrı parfüm kullanılmasından yanayım yani hem yaz hemde sonbahara uysun derseniz pek uyumlu olmaz ha hiçmi kullanılmaz? kullanılır ama bayıcı olabilir..anladığım kadarıyla tatlımsı kokuları seviyorsunuz ama yaz için bulgari extreme uygun olur ysl homme ve brave yazın sıcakta uygun değil

    YanıtlaSil
  22. öncelikle cevapladığınız için teşekkürler;bvlgari extreme kör atış yapıp interneten alasam pişman kalırmıyım ? Bvlgari pour homme hem sizin hemde başka usta yorumcuların ilk 5 inde extreme içinde bu geçerlimi ve 25 yasında biri için uygun mudur ? Mesela ilk defa bir bayan kokunuz çok güzel ismi ne dediğinde versace eros demiştim. Bvlgari extreme içinde böyle olumlu farkedilir beğenilir tepkiler alabilirmiyim ?

    YanıtlaSil
  23. çağdaş bayanların tepkisini kullanıp bakacaksın o kadarını bilemem..bulgari man extreme den bahsediyorum genel beğeniye uyar ve yaşına daha uygun gider.

    YanıtlaSil
  24. hakan bey dior homme intense ve bunun arasında kalsanız hangısını secerdınız f/p göz onune alırsak .

    YanıtlaSil
  25. selamlar bunun tattoo versiyonu 24 yasına gider mi ? öğrenci değilim bir firmada çalışıyorum ?

    YanıtlaSil
  26. 24 yasinda ve cekici kalici ve farkedirligi yuksek Yaz icin sizin favoriniz ne olur hakan bey

    YanıtlaSil
  27. 1-diesel ile kıyaslama yapacaksak dior homme intense ilk tercihim olurdu

    2-tatto versiyonu nu denemedim ama sanırım genç kitle hedeflenerek çıkartılmış modern bir koku gider sanırım

    4-blogu düzenli okuyorsanız benim yaz tercihlerim yorumlarda var mert komşu..daha önce de belirtiğim gibi benim kişisel tercihim yaz için
    chanel homme cologne sport-hermes orange verte consantree ve terre.. daha esintili özellikle yaz akşamları benetton cold.

    YanıtlaSil
  28. hakan bey farkedilirlik tattoo gıbı cok yuksek mıbunda tattoo cok yogun bas agrısı yapıyor yada bu havalarda kullandıgımdan . normal brave almalımıyım ?

    YanıtlaSil
  29. Merhaba. Ben parfümümü değiştirmek istiyorum fakat bugüne kadar pek yardımcı olamadılar. Daha önce Jill Sander Sun kullandım şu anda da İssey Miyake kullanıyorum çok sık değiştirmem parfümümü fakat 2 yılı geçti sıkıldım artık. 21 yaşındayım ve genelde spor giyinirim. Issey miyake kokusuna yakın bu tarzlarda parfüm önerebilir misiniz acaba bana? Fark edilebilirlik ve kalıcılık önemli bu arada :)

    YanıtlaSil
  30. 1-arkadaşlar only the brave,in tatto versiyonunu denemedim.. ancak bu kokular içerik ve tarz bakımından bu yaz sıcağında bunaltıcı bayıcı olabilirler bu parfümlerden elinde olanlar kışa saklasınlar eğer etrafındakileri bunaltmak istemiyorlarsa
    2-issey miyake kullanıp ta seviyorsanız gio essenza ya bir göz atın derim

    YanıtlaSil
  31. Merhaba hakan ustat yazinizi okuyunca aklima kadin kokusunsaki al pacino geldi gercekten mukemmel bir koku duyusuna sahipsiniz kokular arasindaki nüansı algilayabiliyorsunuz sizden bir iategim olacak kisin kullanilabilir kalici tesirli ve etkileyici bir parfum ariyorum ne gibi bir tafsiyede bulunursunuz saygilar

    YanıtlaSil
  32. merhaba..yaşınızı bilmiyorum ama 18-35 yaş aralığında iseniz kış için benim tercihim her ne kadar biraz demode kalsada hala klas bir koku olan jpg le male,paco rabanne one million intense versiyonu ve black l'exxes denenebilir.

    YanıtlaSil
  33. Eyvallah azizimde bunu ikiye indirgesek hepsini teneffuz edebilme gibi bir sansim yok ve zevkinize guveniyorum

    YanıtlaSil
  34. o zaman kuvvetli ve keskin olsun derseniz kış için black l'exxes olabilir

    YanıtlaSil
  35. diesel full for life parfümün kalıcılıık süresi hakkında bilgi verebilirmisiniz 2. kez değiştirdim fakat 10 dk sonra koku uçuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. full for lıfe parfümü benim tuttuğum bir koku değil kalıcılığıda zayıftır başka parfümlere yönelmenizi tavsiye ederim.

      Sil
    2. mesela bu yıl yada sürekli olarak ne önerirsiniz yaş 24 bu arada diesel ile geçtiğim yerlerde hoş koku bırakan ve akabinde isminin her kesimden sorulmasına neden olan bi koku benim için

      Sil
  36. Fuel for life kalıcı değilmi kesin sahtesini kullandın ozaman 8 saat kalıcılığı vardır 2 şisesini bitirmiş biri olarak.Tabi klasık olanını diyorum en son çıkan spirit versiyonu fazla kalıcı değil.

    YanıtlaSil
  37. Hakan bey daha önce ysl l'homme kullandım ve değiştirmek istiyorum kış kokusu olarak invictus mu yoksa tottoo'yu mu tavsiye edersin.

    YanıtlaSil
  38. malesef ikisinide henüz denemedim.

    YanıtlaSil
  39. size nasıl ulaşabiliriz,parfüm konusunda bir sorum olucaktı

    YanıtlaSil
  40. hakanhakan126@hotmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.ayrıca sayfanın yukarsında sağ üst köşede bu adres yazıyor.hoşçakalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan bey almanyada oturuyorum. Insanin ten rengi parfumun performancesini etkiler mi bilmem ama sarisin biriyim 25 yaaindayim. Bana oyle iki parfum onerin ki biri yazlik biri kislik olsun ikiside mevsiminde en iyisi olsun kalici ve erkeksi olsun. Simdiden tesekkurlee

      Sil
  41. ten rengi değil ten kimyası parfümün performansını etkiler..blog yorumlarından kişisel zevkinize uyan kokuları seçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az bir sicakta cok terlerim ama terim kolay kolay kokmaz hic kimse terimden rahatsiz oldugunu duymadim. O kadar cok secenek var ki siz bana bir yaz bir de kis icin onerirseniz kafamda ki karisiklik gidecek

      Sil
    2. Gucci home pour 2 yaz icin uygun mu ve kalicimidr?

      Sil
  42. Gucci pour homme 2 tene yakın kalan bir koku kalıcılık ortalama civarı aşırı sıcak gündüz haricinde yazın esintili akşamlarda kullanılabilir ama bana göre aynı tarz benzer kokular içinde daha iyi alternatifleri var

    YanıtlaSil
  43. aşırı sıcak yaz için gündüz saatlerinde hangi parfümü kullanırsanız kullanın performansı düşük olacaktır bu yüzden deodorant kullanmak bence daha mantıklı ama biz parfüm hastalarınıda deodorant pek kesmez derseniz yaz için channel homme cologne sport,cartier declaration cologne ve hermes eau de vert consantree versiyonu nu deneyebilirsiniz kış için çok fazla alternatif var ancak jpg le male flankerleri ni deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil
  44. Bilgilendirme icin tesekkurler iyi gunler hakan bey.

    YanıtlaSil
  45. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  46. Mağazadan parfüm alırken neye dikkat etmem lazım? Orijinal veya tarihinin geçip geçmediğini mağazada öğrenebilir miyim? İnternetten almayacağım artık çünkü memnun kalmadım.
    Mizudan issey miyake aldım Aralık gibi. 2013 temmuz üretimli çıktı ve koku üzerimde abartmıyorum 1saat durmadı henüz. En fazla 30dk. Ve yine abartmıyorum 5 senelik avonun Full speed Parfümüm Son bir-iki kullanımlık kalmış onu buldum. Ve o parfüm bile daha uzun süre kaldı üzerimde.

    YanıtlaSil
  47. yorumlarınızı sürekli takip eden birisi olarak bu parfümü black xs e benzetmenizi anlamadım, alakaları yok.

    YanıtlaSil
  48. sevgili okuyucu yorumlarınızı sürekli takip ediyorum demişsiniz ancak dikkatli okumadığınız anlaşılıyor direkt black xs e benziyor demedim zaten andırıyor dedim tarz olarak ve içerik kullanımı açısından.. lütfen yorumlarımı dikkatlice ve anlayarak okumaya çalışınız ..saygılar.

    YanıtlaSil
  49. hakan hocam karistiriyorsunuz kokulari.. only the brave in "tattoo" versiyonu var, ve tattoo normal klasik brave'e hic benzemiyor. ve benzedigi, cagristirdgi parfumu tahmin edin bakalim: black xs.. ben cok benzettim. zaten yabanci forumlari incelerseniz, klasik brave in degil tattoo nun black xs e benzedigi yorumlarini bol bol okursunuz. saygilar..

    YanıtlaSil
  50. Neyin kafasindasiniz zevkler ve renkler degisir , oyle olmasa herkes 1 tek kadin tipine asik olur ayni renk arabaya biner ayni parfumu kullanir , parfumle ilgili yorumlar subjektiftir kisiye ozel yoruma bakarak almayin kokuyu ben mesela one million kokusunu yoruma bakarak aldim memnun kalmadim cunku bana hitap etmiyordu aciktan aldigim 20 liralik parfum beni daha cok cezbediyordu , sonuc olarak koklamadan denemeden yorumla parfum almayin

    YanıtlaSil
  51. Herkes alisveris sitelerinde aldigi parfumu ovme cabasinda , turk insaninin genetiginde vardir aldigi para verdigi bir ürünü baskalarinada benimsetmeye calisir bu sadece parfumdr degil araba kiyafet pc telefon markasi vs vs , onemli olan urunu sizin deneyimleyip almanizdir , araba alacaksaniz gidip test surusu yaparsiniz , pc alacaksaniz magazadan pc yi gidip incelersiniz parfum alacaksanizda gidip tester sikip birkac saat bekler siniz hosunuza giderse alirsiniz , yorumla 1 defa sifir araba aldim 2 ay sonra sattim , yani uzun lafin kisasi benim sevdigim bir urun size ters gelebilir hosunuza gitmez , deneyin gorun gozlemleyin oyle alin, saygilarimla

    YanıtlaSil
  52. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil