31 Mayıs 2011 Salı

LALİQUE LE PARFUM


Lalique Le parfum
Koku çıkış yılı: 2005
Koku içeriği: Hindistan defnesi,bergamot,biber
Yasemin,kedi otu,
Tonka fasulyesi,paçuli,vanilya ve sandal

Kokumuz oryantal olarak sınıflandırılan bir bayan kokusu
Benim genel kalitesini beğendiğim markalardan lalique’ in şık,lüks ve bence seksi kokusu
Gelelim kokunun açılışına aslında içerik olarak çok zengin olmayan günümüzün  modern oryantalleriyle benzerlik gösteren  sıcak tatlımsı bir koku özellikle koku benzerlik olarak Calvin klein euphoria ile çok benzeşiyor ondan artısı biraz daha kalite hissiyatı vermesi..
Açılışta algılanan tatlı, hafif baharatlı, defneli vanilya kokusu bunlara derinden ahşap,da eşlik ediyor  yoğun şekilde alkollü bir açılış. çok hafifte bergamot hissediliyor ama baskın değil bu arada açılışta çok hafif sentetiklik hissedilse de rahatsız edici değil bu açılışa orta notalardan hafif yasemin ve kedi otu destek veriyor tüm bunlar çikolataması tatlılıkta algılanıyor koku uzunca bir süre bu şekilde devam ediyor.. kurudukça vanilya, tonka ve hafiflemiş olan sandal şeklinde kremsi tatlılıkta sonlanıyor …kokumuzun genel  karakteri çikolatamsı vanilya+ baharat+hafifte sandal şeklinde..  bu notalar baskın ve ana karakter olarak her daim hissediliyor özetle..


Şık ,lüks ve elegant tatlı oryantal, çekici, tam bir 30 yaş üstü iş kadını kokusu
Calvin klein euphoria,ye çok benzeyen ama  ondan kalite ve koku güzelliği olarak biraz daha üstün , bu tarz tatlı oryantal kokuları seven bayanlara soğuk havalarda özellikle resmi ortamlarda kullanmak üzere şiddetle tavsiye ederim .
Kokunun  fark edilirliliği ortalama üstü, kalıcılık ise ortalama civarında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder