6 Mayıs 2011 Cuma

CHEVİGNON FORMEN



Chevignon Formen
Koku çıkış yılı: 1992
Koku içeriği : bergamot,fesleğen,artemisya,kimyon ardıç ve yeşil notalar
Yasemin,karanfil,vadi zambak,gül,sardunya
Deri,kehribar,paçuli,misk,meşe yosunu ve sedir

Kokumuz odunsu baharatlı olarak sınıflandırılmasına rağmen bence aromatik fujer,e daha yakın tarz bir koku çünkü odunsu tonlardan çok deri ve aromatik notalar daha baskın ..
Bu inceleyeceğim koku ne yazık ki  artık üretilmiyormuş ama zaman zaman yabancı sitelerde bulmak mümkün oluyor..  ben bulabildim mesela ..
Bu kokuyu ilk çıktığı yıllarda parfüm tecrübemin çok olmadığı o zaman tesadüfen Erenköy,de
Chevignon mağazasından alışveriş yaparken gördüm  ve aldım o zamanda severek kullandığımı hatırlıyorum ama kokusunu unutmuşum ..
Evet kokunun açılışına gelirsek aramis tuscany,polo yeşil tarzı bir açılışı var ikisinin karışımı gibi bir açılış ama daha ferah ve hoş buruk, sert ,acımtırak değil  tam yeşil has maskülen kokular gibi..ama, eski tarz olmasına rağmen modası geçmiş bir koku gibi kokmadığını söyleyebilirim yani modern bir maskülen eski çıkışlı olmasına rağmen günümüzde,de çok rahat kullanılabilir …içeriğinde yazan notalar birbirini ezmeden yumuşak ve çok doğal biçimde kendini hissettiriyor ayrıca bu parfümü her gün kullandıkça daha,da bir seviyorsunuz 
Açılışta algılanan içeriğinde yazan yapraksı fesleğen ve turunçla desteklenmiş notalar uzunca bir süre kendini hissettiriyor arada hafif baharat,ta kendini hissettirse,de baharat notaları kokuda yok denecek kadar.. yani koyu baharatlı odunsu bir koku beklemeyin daha çok yeşil notalar ve hafif deri kombinasyonlu ferah bir koku ..orta notalarda üstteki aromaya dahil olan çiçeksi notalar çok hoş kokuya feminenlik katmamış aksine koku oturdukça dahada bir maskülen centilmen havaya bürünüyor arkadaşlar bir kokuyu bu kadar anlatırken zorlandığımı hatırlamıyorum her fıslattığınızda içeriğindeki farklı notaları algıladığınız muhteşem bir koku.. ben kokuyu çok değil aşırı beğendim..
Basenotes,daki yorumlarda bazıları polo crest,e çok benziyor demiş ben crest kullanmadığımdan bilemiyorum ama birebir benzemesede başta,da dediğim gibi tuscany ve polo yeşil,i andıran bir açılış sonrasında gitgide oturan güzelleşen yeşil aromatik ve çok doğal temiz notalar şeklinde..  dip notalarda koku kurudukça hafif deri, misk,meşe yosunu çok hafif sedir notası ve yoğun doğal mis gibi paçuli ile sonlanıyor kokuda tüm notalar çok doğal, homojen ve ferah baştan sona mis gibi kokuyor  çoğu eski tarz kokuda olduğu gibi acımtrak buruk kirli miskvari değil ama fresh bir koku değil.. has maskülen yeşil ormansı ferah.. eski tarz olmasına rağmen günümüzdede çok rahat kullanılabilirliği olan klas centilmen kokusu özetle..
Ben eski tarz maskülenciyim diyen polo ve aramis tarzı kokuları çok sevenler bu kokuya bayılır. (aramisten bile daha temiz doğal,a yakın koktuğunu söyleyebilirim )her  parfüm meraklısının dolabında mutlaka bulunması gereken çok güzel bir koku şiddetle  tavsiye ederim.. çok sıcak yaz günleri haricinde her mevsim, yazında hafif esintili akşamlarda özel ortamlarda kullanılabilecek  özellikle 30 yaş üstüne çok iyi uyacağını tahmin ettiğim hoş maskülen  yeşil centilmen kokusu
Kokunun bende fark edilirliği ve kalıcılığı ortalamanın az üstü oldu

7 yorum:

  1. biraz polo klasiğe benziyor, amerikan yani tam bir kovboy kokusu gibi...

    YanıtlaSil
  2. tarifi gerçekten zor bir koku..hani o üst,orta alt nota geçişleri varya işte bu kokuda bunu hissediyorsunuz vede herbir notayı tektek algılıyorsunuz.oturunca tam bir centilmen 80 ler kokusuna dönüşüyor..muhteşem..muhteşemmm..

    YanıtlaSil
  3. chevignon for men in aftershave tamamlayıcısı olarak akatın esc traş losyonunu deneyebilirsiniz,bence çok yakın kokular.

    YanıtlaSil
  4. Hakan Üstadım; Denemek istediğim kokulardan birisi ancak şuan hakkımı Beverly Hils Red'e kullandım. Sen ikisini de seven biri olarak puan olarak ikisi hakkında ne dersin :)

    YanıtlaSil
  5. ikiside güzel.. ben parfümde puanlama yapmayı pek doğru bulmuyorum ama chevignon 9 ise red 7 olur

    YanıtlaSil
  6. Evet ama sana zor da olsa punlama yaptırmak güzel oldu :) Sağol ustadım eline sağlık.

    YanıtlaSil