10 Nisan 2011 Pazar

BULGARİ BLU

Bulgari blv pour homme
Koku çıkış yılı:2001
Koku içeriği: zencefil,galanga,kakule
Tütün,ardıç,gingko,vetiver
Sandal,sedir ve misk

Koku odunsu baharatlı olarak sınıflandırılıyor
Kokunun açılışı  baharatlı bir açılış tatlımsı yoğun zencefil,kakule ve yoğun alkollü bir açılış
Özellikle kokuda zencefil baskın karakter ben kokunun açılışını daha önce burada yorumunu yazdığım zırh ikon,a benzettim ikon daha tatlı iken blu,ise tatlığı ikon,a göre biraz daha  azaltılmış daha sabunsu bir hale getirilmiş gibi.. ama çok benziyor bu açılışta algılanan alkollü zencefil ve baharat notaları çabuk uçup koku hafif belli belirsiz tütün, hafif ahşap,baharat ve özellikle sentetik yoğun sabunsu miskli bir şekilde devam ediyor  ve çok değişime uğramadan sentetik sabunsu notalarla son buluyor kokuda tütün çok az belli belirsiz ahşap ise hissedilmeyecek derecede nerdeyse.. koku bulgari ismine bence yakışmayacak sentetiklikte ve tekdüzelikte  baştaki yoğun notaları saymazsak orta ve dip notasında pek değişime uğramadan devam ediyor ben bu yapay sabunsu notaları clean men,de,de algılamıştım.kabaca tarif edersem  Bu yapay sabunsu notalar bana eskiden mintax krem bulaşık deterjanı vardı onun kokusu gibi geldi  ....ayrıca bu koku hakkındaki yorumu  blog komşum saklı notalarda özgün çok güzel anlatmış ben çok fazla detaya girmeyip  kısaca,  çok vasat olmasada  parasını pek hak etmeyen olmamış bir bulgari olarak yorumlayacağım.günümüzün moda trendi kokularını özellikle sabunsu tarz kokularını seven genç kesimin  beğenebileceği bir koku.olsa da , çok hesaplı bulunursa sabunsu, baharatlı, hafif, kuru, tatlımsı kokuları seven 17-27 yaş aralığındaki arkadaşlar deneyebilirler ama denemeyenlerde bir şey kaybetmiş sayılmazlar ben pek beğenemedim
Kokuda fark edilirlilik ortalama , kalıcılık ortalama üstü oldu bende .aşırı sıcak günler haricinde her mevsim kullanıma uygun.

5 yorum:

  1. Hakan Bey, blv notte men için ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  2. blv note hiç denemedim bilemiyorum

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler Hakan Bey, hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  4. Hakan Bey Bulgari Man için kısaca yorumunuz nedir ?

    YanıtlaSil
  5. kısaca değil de uzun yorum yazacağım sırası gelince.. ama son dönem denediğim modern kokular içinde beğendiğim bir kaç kokudan biri oldu.. bulgari pour homme,romeo gigli,paul smith story tarzı elegant,çiçeksi,odunsu turunç temalı kokuları sevenlerin beğeneceği tarzda..tavsiye edebilirim.

    YanıtlaSil