26 Nisan 2011 Salı

BOUCHERON POUR HOMME



 
Boucheron pour homme
Koku çıkış yılı: 1991
Koku içeriği : mine çiçeği,portakal,fesleğen,kişniş,bergamot,limon
Ardıç, yasemin,iris,gül adaçayı,sardunya, ylang ylang,paçuli(silhat)
Sandal,vetiver,meşe yosunu,tonka, amber ve benzoin

Kokumuz aromatik narenciye kokusu olarak sınıflandırılmış
Görüldüğü üzere hayli zengin notalara sahip bir koku peki yazılan notalar algılanıyormu ?. birkaç notayı saymazsak evet
Kokunun açılışı yoğun turunç şeklinde ..özellikle ekşimsi limon hafif portakal,hafif mine çiçeği ve bergamot şeklinde hemen ardından hafif fesleğen ve çiçeksi notalar ama bu çiçeksi notalar hiç feminen tarzda değil hafif kremsi tatlılıkta ve gayet maskülen  ..kokunun baskın ana karateri limon.. her daim kendini hissettiriyor ama bu limon kokusu çiğ şeklinde değil gayet rafine.. koku benzerlik olarak eski tarz otsu herbal denilen yeşilimsi maskülen kokular tarzında daha önce yorumladığım rochas moustache,e özellikle ilk ve orta notaları çok benziyor fakat rochas,a göre daha yeşil daha az tatlı daha modern ve ferah…
Açılışta algılanan buruk ekşimsi ve herbal tarzı bitkilerle bezenmiş açılış çok uzunca bir süre kendini hissettiriyor ve bu aşamada etrafa ben buradayım diyor
Koku yaklaşık 1 saate yakın buruk turunç notaları (özellikle limon ,portakal kabuğu,bergamot) hissedilmesiyle devam ediyor sonrasında ara ara orta notalardaki yasemin gül,sardunya ve paçuli algılanıyor  orta notalarda hafif tütünümsü bir nota algılasamda içeriğinde tütün belirtilmemiş..eskiden tütün kolonyaları vardı orta notalarda sanki bu tütün kolonyasına turunç eklenmiş hali gibi yani limonlu tütün kolonyası tarzında algıladım ama bu tatlı ve bayık değil daha ziyade ferah  yeşil,buruk ve hafif tarzda yani çoğu eski maskülende olduğu gibi orta notalarda pudramsı, yoğun karanfilimsi bir tatlılık yok . .bu, kokuyu biraz modern hale getirmiş.. yani eski tarz yoğun, buruk,  maskülen,ama günümüzde,de kullanılabilir hale gelmiş koku kurudukça çok derinden limon,un kendisini hissettirmesiyle devam ediyor  ve ferah sabunsu bir hale geliyor dediğim gibi kokunun baskın ve ana karakteri limon.öyleki üst notada kullanılan turunç notalarının içersindeki limon orta notalarda tek başına tekrar kullanılmış ...ünlü burun Luca turin in bu koku için yaptığı yorum..
 Big Lemon bomb ...şeklinde..kokumuzun dip notalarına gelindiğinde içeriğinde belirtilen notarı ara ara algılıyorsunuz ..kurudukça vetiverin sabunsu ferahlığı ile hafif sandal ,meşe yosunu ve amber ile koku sonlanıyor   koku eski tarz yeşil nemli ferah buruk bir koku dedim, modern kokuların ferahlığında dedim ama kesinlikle eski tarz yeşil maskülen  herbal kokuları sevmeyen ,özellikle  35 yaş altına hiç uymayacak eski kafa kalacak bir koku ha 35 altı kullanamazmı kullanır ama, üstüne cuk oturur  özetle..
 Ben kokuyu favorilerime girecek kadar , dönemsel olarak kullanılabilecek, özellikle resmi,özel  gün ve gecelerde kullanacak kadar beğendim kokuda sentetiklik hissedilmiyor doğal yeşil buruk ve ferah kokuyor.. ağır tatlı bayık kuru pudralı bir koku değil bir niş ürünü kadar olmasada kullanıcısına kalite hissiyatı veren elegant bir havası.. var polo,aramis  tarzı maskülen ferah herbal türü kokuları seven ve aramis,e göre biraz daha ekşimsi ve hafif olsun diyen  35 yaş üstü arkadaşlara  aşırı sıcak günler dışında özellikle resmi ortamlarda kullanılmak üzere şiddetle tavsiye ederim..
 bu kokunun edp versiyonuda mevcut.. benim kullandığım edt versiyonu
 Kokunun, Benim tenimde fark edilirliği ortalama, kalıcılığı ortalama üstü oldu.

4 yorum:

  1. şimdi kafam karıstı ya hem eski tarz bir koku demişsin hem de modern kokulu demişssin hangisi?? yanı bu parfum klasik bir koku ama modern kokulu mu ekşimsi buruk demişsin chanel allure sport tarzında bir koku mu!!

    YanıtlaSil
  2. yorumu mu tekrar anlayarak okursanız ne demek istediğimi açıkça anlarsınız ...koku eski tarz maskülen,lere benzer, fakat günümüzde de çok demode kalmaz anlamında...evet asidik limoni bir açılış allure homme sport benzeri bir açılış ama orta ve dip notaları farklı.

    YanıtlaSil
  3. peki tesekkurler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Hakan Abi.Bloğu ilgiyle takip ediyorum.Boucheron yorumuna imzamı atıyorum.Bende birşeyler ekliyim.Sana göre tuscany bana göre classic olanın daha yeşil hafif buruk tarzı diyebilirim.Kokuya salt olarak baktığınızda koku inanılmaz güzel kokuyor.Fakat feminenlik biraz yüksek.Sende o yüzden 35 yaş sınırını çizmişsin sanırım.35 Yaşının üstündeki bir bayanda kokuyu rahatlıkla kullanabilir.Keşke biraz daha maskülen olsaydı classic gibi.Seninde dediğin şekilde özel günler için kullanılabilecek bir parfüm.Saygılar...

    YanıtlaSil