25 Ocak 2011 Salı

DUNHİLL DESİRE RED

Dunhill Desire Red
Koku çıkış yılı:2000
Koku içeriği : elma,portakal,tatlı bergamot,limon
Gül,paçuli,tik ağacı,
Vanilya,misk,labdanum

Kokumuz dunhill serisinin en popüler tutulan versiyonu odunsu oryantal olarak sınıflandırılıyor …yabancı sitelerde olumlu yorumlar alan bir koku.. peki koku nasıl?
Bence berbat nedenmi? Önce algılanan notaları açıklayayım
Kokunun açılışı tatlı, hatta şekerli yoğun alkollü elma kokusu evet kokumuz angel men kadar olmasada  yoğun sentetik şekerli tatlılıkta bir koku.. açılışındaki bu tatlılık uzunca bir süre devam ediyor aradan odunsu tonlarda kendini belli etmeye çalışıyor ama zayıf kalıyor içeriğinde açıklanan turunç notaları nerdeyse yok gibi genel karakter olarak şekerli yoğun gül +,elma.+ Vanilya, hafif te ahşap kombinasyonlu sentetik bir koku çoğu yorumcu xeryus- rouge,a benzetmiş ama bence alakası yok evet hafiften açılışı anımsatıyor ama xeryus rouge bu kadar tatlı ve sentetik değil ve bariz kalite farkı var ayrıca baharatlı falan gibi yorumlarda yapılmış ben baharat algılamadım doğrusu.. başta anlattığım berbatlık konusuna gelince nedenmi berbat?..  bir kere aşırı sentetik basit ve ucuz kokuyor yani bizim carrefour gibi gıda marketlerinin kozmetik bölümünde satılan ucuz kokular kalitesinde çoğunuz bilirsiniz şu roberto carlos,un reklamını yaptığı berbat kalitesiz sentetik XO kokuları vardı   aynen onlar gibi kokuyor o kalitede artık anlayın siz durumu ayrıca tekdüze basit harman fakiri sentetik aşırı tatlı bir koku burada yorumunu yaptığım kokular içinde sondan 2 veya 3.olabilecek derecede  özetle dostlar ..
Ucuz kokan sentetik  bir koku ..ama şu da varki karşı cins böyle tatlı şekerli kokuları seviyor onlar için ucuz mucuz kalite, sentetiklik pek kar etmediğinden eğer yaşınız 16-25 aralığındaysa ve cafe,kantin ortamlarında bulunuyorsanız ve kaliteye,de çok önem vermiyorsanız ucuz bulursanız deneyebilirsiniz ama siz siz olun yinede denemeyin derim ben illa o tarz bir koku alacaksanız daha ucuz olan xo alın paranızın çoğu cebinizde kalsın..
Kokuda fark edilirlilik ve kalıcılık ortalamalarda geziniyor.vasat bir koku.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder