7 Aralık 2010 Salı

MİCHAEL KORS


Michael Kors Michael Formen
Koku içeriği:kişniş,köknar reçine,tarhun otu,anason,kimyon,bergamot,kakule
Tütsü,tütün,erik,süet
Paçuli,sandal ağacı,kuru meyveler
Koku çıkış yılı:2001
Kokumuz aromatik fougere diye sınıflandırılıyor ama bence oryantale,de yakın bir koku
Koku otsu, baharat,ahşap kombinasyonu şeklinde şimdiye kadar kullandığım kokular içinde en güzel doğal ahşap  notası algılanan bir koku aynı güzellikteki doğal ahşap tadını armand basi,de de almıştım armand biraz daha tatlımsı kremsi ahşap Michael ise daha buruk tütünümsü reçinemsi ahşap .(.daha önce severek kullandığım zara homme,daki baharatlı kırmızı erik kokusunu Michael kors,ta da alıyorum ) harman çok iyi karıştırılmış gibi sentetiklik hiç algılanmıyor
Kokunun açılışı hafif buruk erik,baharat ve otsu bir şekilde tütünümsü tatlılığında ahşap,ta kendini belli ediyor buruk derken ekşimsi bir koku algılamayın meyvemsi bir burukluk
Kokunun genel karakteri buruk otsu hafif baharatlı hafif ahşabımsı aromatik bir şekilde
Orta notalara doğru tarhun,anason,kimyon algılanıyor bu notaları algılarken buruk erik notası her daim baskın karakter..sonlara doğru ahşap sandal,hafif baharat ve yoğun mürdüm eriği notasıyla son buluyor…koku çok kaliteli ve doğal ben çok beğendim karizmatik ve lüx bir havası olan bir koku herkes beğenirmi bilemem ama benim gibi buruk ahşap temalı otsu tütünümsü kokuları sevenler çok beğenecektir özellikle yaşı 30,un üzerindekiler
Kokunun fark edilirliği ve kalıcılığı bende ortalama oldu
Özetle karizmatik lüx sentetikliği olmayan güzel bir koku modern bir koku olmasına rağmen eski tarz maskülenlerede göz kırpan bir yapısı var..
Çok sıcak yaz dışında her mevsim kullanabilirliği olan, özellikle, bence ofis ortamı kullanımına  ve 28 üstü arkadaşlara daha iyi uyacağını düşündüğüm bir koku .
Şiddetle tavsiye ederim.

5 yorum:

  1. Hakan bey merhabalar, ben yıllardan beri yüzlerce parfum kullandım aradığım tam kokuyu bulamadım ama tarif edebilirim öncelikle zino davidofun yoğun sandal ağacı içeren haline bulgari pour homme deki tüm notalar eklenmiş ve üstüne de sakız ağacı cinsi burnumuzun en üst kısmını gıcıklayan bir nota eklenmiş işte benim aradığım anlatabildimse eğer bu koku böyle bir parfüm var ise yazarsanız mutlu olurum kolay gelsin selamlar.

    YanıtlaSil
  2. merhaba..zino davidoff denemedim kokusunu hatırlamıyorum ama sizin tarifinize göre istediğiniz klasik ile modern karışımı bir koku anladığım kadarıyla.. tam anlamıyla sizin tarifinize uyacak koku pek hatırlamıyorum çünkü tarif ettiğiniz notalar genelde her parfümde ayrı olarak baskın içerik olarak kullanılıyor sizin tarifinize yakın sayılabilecek bulgari man veya extreme versiyonu, tom ford klasik olabilir ancak mağazada bir deneyip karar verebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan bey yanıtınız için öncelikle teşekkür ederim, yorumlarınız çok detaylı ve sıkı bir parfümcü burnuna sahip olduğunuz anlaşılıyor ben de öncelikle kendim için sonra da çevreden de olumlu tepkiler almak için parfümleri çok seviyorum ancak yukarıda da belirttiğim gibi hiç bir parfümü iki kez kullanmadım sonuçta da yıllardan buyana tahmini bir sayı olarak beşyüze yakın parfümü kullanmış oldum, sizin yorumlarınızdan hatırladım 8 yıl kadar önce roberta cavalli men kullanmıştım ikinci almayı tek onda istemiştim ama ankara istanbul izmir dahil hiç bir büyük parfümeride bulamadım. Benim yukarıda tarif etmeye çalıştığım koku da tam da roberta cavalli'ye yakın bir koku yani aslında ondan daha çok farkedilir, sıcak, ve 90'ların maskülenine yakın bir koku arıyorum, selamlar, kolay gelsin.

      Sil
  3. merhaba roberto cavalli men ülkemizde internetten satış yapan mağazalarda bulunabiliyor fena koku da değil ben ara sıra esintili havalarda kullanıyorum ancak sizin kullandığınız eski formül olabilir benim kullandığım ise yeni olan 2012 de almıştım bu kokuyu şimdi çok az kaldı ama kötü olmamakla beraber, bence unutulmayacak bir kokusu da yok yani bana çok özel bir parfüm gibi gelmedi daha iyi alternatifler bulunabilir hep birlikte deneyip test ederek daha iyilerini bulacağımızı sanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Derinlemesine yorum için teşekkürler Hakan Bey. Tütün bazlı parfümleri çok severim, bunu belirtmeniz benim adıma iyi oldu. Bu blogger da tütünün hakimiyetini vurgulayıp beğenmiş

    http://www.anosmi.com/2014/07/michael-kors-michael-for-men-2001.html?m=1

    YanıtlaSil